Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕΑ - ΣΕΒ
Αντιπαράθεση με αφορμή τα επιμελητήρια

Η κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια και άρα του υποχρεωτικού χαρακτήρα της συνδρομής τους, που φαίνεται ότι θα συμπεριλαμβάνεται στα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση, αποτέλεσε την αφορμή για έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες του κεφαλαίου, με τρόπο, μάλιστα, που να δείχνει ότι οι διαφορές στο συγκεκριμένο θέμα αξιοποιήθηκαν για να τεθούν συνολικότερα θέματα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τους τόνους τους οποίους χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, ο οποίος με χτεσινή του δήλωση κάνει λόγο για «νέα επίθεση στις ελληνικές επιχειρήσεις και τα επιμελητήρια από την τρόικα».

Απέναντι στις... «ελληνικές επιχειρήσεις» βάζει εκείνες που εκπροσωπεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ: «Η πρόταση αυτή της τρόικας, πάντως, αποτελεί, δυστυχώς, εισήγηση μιας ολιγομελέστατης ομάδας εγχώριων επιχειρήσεων - μελών του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του οποίου πρότεινε τέτοιου είδους μέτρα στην τρόικα και μάλιστα πριν τα εισηγηθεί στην ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει, για να συμπληρώσει όλο νόημα πως «θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Δασκαλόπουλος ότι οι 900.000 μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν έδρα τους την Ελλάδα και παράγουν και απασχολούν προσωπικό. Δεν είναι απλοί εισοδηματίες, χωρίς παραγωγικές μονάδες και με τα κεφάλαιά τους σε funds του εξωτερικού»...

Στην πραγματικότητα, η ουσία της διαφαινόμενης αντιπαράθεσης, που το ΕΒΕΑ δείχνει να εστιάζει στον «αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας», βρίσκεται στις συγκυριακές συγκρούσεις που αναπόφευκτα αναπτύσσονται μεταξύ μερίδων του κεφαλαίου στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης. Τέτοιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις μερίδες της πλουτοκρατίας ασφαλώς και δεν μπορεί να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμπορους, που ενωμένοι πρέπει να δυναμώσουν την αντίσταση για την ανατροπή της κυριαρχίας του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ