Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πρόστιμα του ΕΣΡ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 41.000 ευρώ επέβαλε κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, για παράνομη μετάδοση «τηλεπωλήσεων και εκμετάλλευση δεισιδαιμονιών και προλήψεων» επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Πέλλα TV» του Νομού Ημαθίας πρόστιμο 20.000 ευρώ. Από 3.000 ευρώ «τιμωρήθηκαν» εφτά ραδιοφωνικοί σταθμοί επειδή δεν προσκόμισαν στοιχεία που τους ζητήθηκαν και αφορούν τη συχνότητα και τη θέση εκπομπής τους. Πρόκειται για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Cinar Fm» του Νομού Ροδόπης, «Ραδιοφωνικός σταθμός Ποντίων 101,3» του Νομού Θεσσαλονίκης, «Ράδιο Καστελόριζο» του Νομού Δωδεκανήσων, «Venus» του Νομού Κυκλάδων, «Θεσσαλονίκη 89 Rainbow» του Νομού Θεσσαλονίκης, «ΙΟΣ FM 96.0» του Νομού Κυκλάδων και «Joy FM» του Νομού Ροδόπης.

Παράλληλα, το ΕΣΡ δεν ενέκρινε την αίτηση ψηφιακής μετάδοσης για το «Κανάλι 6», ενώ αποφάσισε την οριστική διακοπή και την ανάκληση βεβαιώσεως λειτουργίας για το ραδιοφωνικό σταθμό «Sky line» του Νομού Ημαθίας.

Σύσταση επιβλήθηκε στο «Alter» για μη καταβολή εισφορών στο ταμείο «Εθνικό πρόγραμμα πληροφόρησης και εκπαίδευσης για τους Ελληνες τυφλούς».

Τη μετατροπή προστίμου ύψους 300.000 ευρώ σε 250.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στο «Cosmopolis TV Channel 9» το 2004 για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος και ανάθεση παραγωγής σε τρίτο άνω του επιτρεπόμενου ορίου 30%, αποφάσισε το ΕΣΡ. Το παραπάνω πρόστιμο έχει ακυρωθεί εν μέρει από το ΣτΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ