Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων

Από την τελευταία κινητοποίηση εργαζομένων στις μονάδες Ειδικής Αγωγής
Από την τελευταία κινητοποίηση εργαζομένων στις μονάδες Ειδικής Αγωγής
Να τρομοκρατήσουν όσους εργαζόμενους αρνούνται να δουλεύουν σαν σύγχρονοι σκλάβοι και αντιστέκονται στην εξαθλίωση, επιχειρούν οι εργοδότες των μονάδων ειδικής αγωγής.

Συγκεκριμένα στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «ΕΡΜΗΣ», οι 13 εργαζόμενοι από τους 30 έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, καθώς εδώ και 8 μήνες είναι απλήρωτοι. Το προηγούμενο διάστημα δόθηκε στη Διοίκηση του «ΕΡΜΗ» η 3η και 4η δόση του προϋπολογισμού του 2011 (ύψους 240.000 ευρώ). Πριν δύο βδομάδες στους εργαζόμενους που δεν είχαν κάνει επίσχεση εργασίας δόθηκαν τα μισά δεδουλευμένα (περίπου 4 μήνες), ενώ οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση δεν πήραν φράγκο! «Προτεραιότητά μας δεν είναι οι εργαζόμενοι που κάνουν πληρωμένες διακοπές», ήταν η προκλητική απάντηση της Διοίκησης, απολύοντας την προηγούμενη βδομάδα εργαζόμενη (διοικητική υπάλληλο) που βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας, με τη δικαιολογία ότι «η κρίση δε μας επιτρέπει να έχουμε τον ίδιο αριθμό προσωπικού». Στο Κέντρο δεν υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το μόνο που προσφέρει αυτό το διάστημα είναι η φύλαξη των παιδιών. Παρ' όλα αυτά οι γονείς πιέζονται να δίνουν δίδακτρα, δωρεές, χορηγίες με την απειλή «αν δεν πληρώσετε θα κλείσει ο "ΕΡΜΗΣ"».

Χτες κατά τη διάρκεια συνάντησης εργαζομένων στις μονάδες Ειδικής Αγωγής με τον ΓΓ Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας πληροφορήθηκαν ότι η επιχορήγηση του 2012, που προβλέπεται για τις 150 μονάδες Ειδικής Αγωγής που υπάρχουν στη χώρα, ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες.

«Ολα δείχνουν ότι πάμε για πλήρη ιδιωτικοποίηση των μονάδων Ειδικής Αγωγής. Οι διοικήσεις εκβιάζουν τους γονείς να πληρώνουν αλλιώς θα κλείσουν οι χώροι και δε θα ξέρουν πού θα πάνε τα παιδιά τους. Απειλούν τους εργαζόμενους ότι θα χρειαστεί να δουλεύουμε για μεγάλα διαστήματα χωρίς να πληρωνόμαστε, αλλά "ο σκοπός είναι ιερός, γιατί αφορά τη ζωή των αναπήρων". Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Είμαστε ενάντια σε κάθε είδους ιδιωτική δράση που προωθείται στους χώρους. Απαιτούμε πάγια και τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με προοπτική να ενταχθούν οι δομές στο Δημόσιο. Υπερασπιζόμαστε τη ζωή των αναπήρων, που δε θα πρέπει να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τη φοίτησή τους στα κέντρα», δήλωσε στον «Ρ» η Καλλιόπη Τσολακίδου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «ΕΡΜΗΣ».

Στην ίδια κατεύθυνση, δηλαδή στην απόλυση των εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, προσανατολίζεται και η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Το ΚΕΑΤ είναι το μοναδικό δημόσιο κέντρο για τυφλούς, αλλά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 16 χρόνια πάγωσαν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών χρησιμοποιήθηκαν συμβασιούχοι, οι οποίοι αποτελούν το 50% του προσωπικού και είναι τουλάχιστον 11 μήνες απλήρωτοι, ενώ οι μόνιμοι εργαζόμενοι αποδεκατίζονται λόγω συνταξιοδότησης. «Προσπαθούν να στείλουν μήνυμα ότι όποιος δεν μας ενοχλεί και δέχεται να δουλεύει σαν σύγχρονος σκλάβος δε θα τον ενοχλούμε, όποιος σηκώνει το κεφάλι τον τσακίζουμε. Τέτοιες πρακτικές πρέπει να μας πεισμώνουν και να ξεσηκωνόμαστε», δήλωσε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ