Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΡΥΦΩΝΑΣ Αντων. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ Αντων. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ωτό

Στη μνήμη του αδελφού μου, ΤΡΥΦΩΝΑ Αντων. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, αξιωματικού του ΕΛΑΣ, που πέρασε ένας χρόνος από το θάνατό του, προσφέρω 300 ευρώ (τρίτη δόση) για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γυθείου.

Πατρίκιος Αποστολάκος

***

Η σ. Μαρία Μπαρούτη από τη Χαλκίδα, προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟ Χαλκίδας - Θήβας του ΚΚΕ, στη μνήμη του παππού της, ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΡΟΥΤΗ.

Ο Βασίλης Μπαρούτης γεννήθηκε το 1921 στα Λιμενάρια Θάσου. Στο σχολειό, αν και άριστος μαθητής, σταμάτησε μετά το δημοτικό και ακολούθησε τον πατέρα του σε αγροτικές εργασίες. Το 1941, που η Θάσος και η Καβάλα ήταν υπό βουλγαρική κατοχή, στάλθηκε σε καταναγκαστικά έργα του βουλγάρικου στρατού, κοντά στη Σόφια, ενώ από το 1942 έως το 1945 κατέφυγε και ζούσε παράνομα στην Ιερισσό Χαλκιδικής για να αποφύγει τη στράτευση. Στις αρχές του Εμφυλίου τον έστειλαν στον εθνικό στρατό, αλλά λόγω απροθυμίας στάλθηκε στη Μακρόνησο όπου έμεινε 9 μήνες. Εκεί γνωρίστηκε με τους κομμουνιστές κρατούμενους και την κομμουνιστική ιδεολογία. Από το 1949 και μετά γύρισε στο χωριό του. Εργάστηκε στα Μεταλλεία της Θάσου, συνδικαλίστηκε και σαν πρόεδρος του Σωματείου, σε συνεργασία με μέλη του ΚΚΕ, οργάνωσαν τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκιων των εργαζομένων. Το '67, επί χούντας, πρωτοστάτησε στον αγώνα 1.500 εργαζομένων στα μεταλλεία για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ είχε ευρύτερη κοινωνική δράση. Με το κλείσιμο των μεταλλείων, δούλεψε σαν καπνεργάτης στην Καβάλα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το 1980 και μετά σαν μελισσοκόμος και ελαιοπαραγωγός. Εφυγε το 2008. Σ' όλη του τη ζωή στάθηκε πιστός φίλος του Κόμματος της εργατικής τάξης και μαχητικός του δίκιου της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ