Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ
φωτό 2

Στις 24 Φλεβάρη συμπληρώνονται 14 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ και του ναυτεργατικού κινήματος.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΝΤΑΗ, φλογερού ΕΠΟΝίτη κομμουνιστή, ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1955, προσφέρουμε 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

Η συντρόφισσά τους, Αθηνά

τα παιδιά και τα εγγόνια

***

φωτό 2

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΚΩΣΤΑ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ που στις 7 Φλεβάρη έκλεισαν 5 χρόνια από το θάνατό του, καθώς και του φίλου του και συντρόφου, ηγέτη του Σωματείου Μπετόν - Αρμέ Αθήνας, ΚΩΣΤΑ ΤΕΡΖΑΚΗ, που τόσο πρόωρα «έφυγε» από τη ζωή, στέλνω συμβολικά 200 ευρώ για ενίσχυση στο Κόμμα για τις ανάγκες του και τη λειτουργία της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, μέσω ΚΟΒ Εκτελωνιστών της Αχτίδας ΕΒΕ.

Σπύρος Παγουλάτος

***

Στις 12.2.2012 «έφυγε» από τη ζωή η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ του Χρήστου. Γεννήθηκε στο χωριό Χρυσαυγή Βοΐου Κοζάνης. Σε μικρή ηλικία οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Για τους αγώνες της για τη λευτεριά της πατρίδας κυνηγήθηκε από τους ντόπιους μοναρχοφασίστες. Μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ έδωσε τη μάχη για τη σοσιαλιστική Ελλάδα, για την Ελλάδα της λαοκρατίας. Στη συνέχεια, βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στη φιλόξενη Τασκένδη της ΕΣΣΔ όπου γνώρισε και παντρεύτηκε το σύντροφό της στη ζωή και στους αγώνες, Θωμά Καραγιάννη, μαχητή κι αυτός του ΔΣΕ. Στην Τασκένδη όπου έζησε ως την επάνοδό της στην πατρίδα, μεγάλωσε και σπούδασε τα παιδιά της, Χρήστο και Τατιάνα. Πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού έμεινε ακλόνητη ως το τέλος της ζωής της στις αξίες της και στο Κόμμα της, το ΚΚΕ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ
Στη μνήμη της, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τα παιδιά της, Χρήστος και Τατιάνα Καραγιάννη

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΕΡΔΙΛΑ, η οικογένειά τους προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Καισαριανής, 150 ευρώ.

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, της ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΛΗ και της ΒΑΣΩΣ ΑΡΜΠΙΛΙΑ, τριών συντροφισσών με ιστορία και προσφορά στο Κόμμα, οι οποίες με τη σταθερότητά τους, τη σεμνότητά τους και το ήθος τους δίδαξαν τους νεότερους κομμουνιστική στάση ζωής, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

Ανδρέας Δενεζάκης

***

φωτό

Στις 10 Φλεβάρη 2012 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΣ, μέλος του ΚΚΕ, από το 1948, και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του ψηλά τον τίτλο του μέλους του Κόμματος.

Στη μνήμη του, προσφέρω, ως δεύτερη δόση, στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ.

Μάρας Βασίλης

***

φωτό

Ο ψυχίατρος ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ, ο γιατρός του αντιδικτατορικού αγώνα, της Νομικής, του Πολυτεχνείου και της παρανομίας, δεν είναι πια ανάμεσά μας. «Εφυγε» από τη ζωή στις 3.2.2012 στο σπίτι του στο Βαρνάβα Αττικής. Ηταν αυτός που ήξερε και υλοποίησε περισσότερο από κάθε άλλο πως ο κομμουνιστής με την ανιδιοτέλειά του, τη δράση και τον πειστικό λόγο του να στρατολογεί νέους συντρόφους στο Κόμμα. Οι σύντροφοί του στην παρανομία και ιδιαίτερα το φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα στα μαύρα χρόνια της χούντας βρήκαν στο πρόσωπο του Νίκου ένα δραστήριο κομμουνιστή με καθοριστική συμβολή στην αντίσταση του Πολυτεχνείου. Μέλος του ΚΚΕ, πρωτοστάτησε στο συνδικαλιστικό χώρο των γιατρών και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΙΝΑΠ. Ηταν αγαπητός απ' όλους. Αθόρυβος στην οργανωτική και δραστήριος στη μαζική δουλειά συνέβαλε στο στέριωμα των ΚΟΒ Επιστημόνων της μεταπολίτευσης. Το 1978 παντρεύτηκε την Ειρήνη (Ρενάτε) Βουλγαρίδη και απέκτησαν δύο κόρες. Αρχές της δεκαετίας του '80 αποχώρησε από την οργανωμένη δράση, όμως ποτέ δεν έπαψε να υπερασπίζεται το ΚΚΕ και την ιδεολογία του. Ο «Ριζοσπάστης» ήτανε ο καθημερινός σύντροφός του ακόμη και τότε που, καθηλωμένος στο κρεβάτι του πόνου, έδινε την προσωπική του μάχη. Ο Ν. Βουλγαρίδης είχε επίγνωση της υψηλής ευθύνης του κομμουνιστή γιατρού, όπως έδειξε με την αφιλοκερδή προσφορά προς όποιον ζήτησε τη βοήθειά του, είτε στο ιατρείο του, είτε στα νοσοκομεία, είτε στην κλινική «ΕΙΡΗΝΗ» όπου με τους συναδέλφους του γιατρούς Νασιάκο και Υφαντή, βοήθησαν πολλούς αρρώστους.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Στη μνήμη του, η γυναίκα και οι κόρες του πρόσφεραν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ χωριών Βορ/κής Αττικής, κι ο Γιώργος Στεφάνου πρόσφερε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


ΣΟΦΙΑ ΑΔΑΛΗ
ΣΟΦΙΑ ΑΔΑΛΗ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΑΣΩ ΑΡΜΠΙΛΙΑ
ΒΑΣΩ ΑΡΜΠΙΛΙΑ

 ΜΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ