Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ζητά και τα ρέστα η διοίκηση της ΕΡΤ

Καταγγελίες αλλά και προσφυγή στη Δικαιοσύνη, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει η δήθεν αντικειμενική διαδικασία «αξιολόγησης - επιλογής», που έγινε με βασικό κριτήριο τη «διευθυντική πριμοδότηση» και που ακολούθησε η διοίκηση της ΕΡΤ ως προς την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για μόλις 63 δημοσιογράφους από τους 169. «Διαδικασίες» ενός προαποφασισμένου εγκλήματος, το οποίο έγινε με τις «πλάτες» της πλειοψηφίας των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, με θύματα τους εργαζόμενους που από το καθεστώς της ομηρίας πέρασαν στο δρόμο της ανεργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι που βρέθηκαν εκτός της λίστας για ανανέωση των συμβάσεων τους, έχουν καταθέσει ενστάσεις και έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη ζητώντας η διοίκηση της ΕΡΤ να δημοσιοποιήσει τη συνολική και αναλυτική κατά κριτήριο «βαθμολογία» των επιτυχόντων.

Στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πρόσληψη των συμβασιούχων επέλεξε να απαντήσει η διοίκηση της ΕΡΤ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου. Η διοίκηση ισχυρίζεται ότι θέσπισε «αυστηρά και συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας ανανέωσης των συμβάσεων» και ότι «έχει αποδείξει εμπράκτως ότι η διαφάνεια και η διαύγεια αποτελούν τους βασικούς άξονες στην οικονομική διαχείριση και τις διοικητικές ενέργειες». Ως εκ τούτου «οι υπαινιγμοί και οι κατηγορίες για δήθεν κομματικά κριτήρια, αδιαφανείς διαδικασίες και "υπόγειες" διαπραγματεύσεις στην ανανέωση των συμβάσεων, είναι αβάσιμες και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ