Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
Παρέμβαση κατά των κινητοποιήσεων

Δεν του αρκεί του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ο ρόλος του «φύλλου συκής» της τάχα ανεξάρτητης, πολυφωνικής, πλουραλιστικής τηλεόρασης, τώρα ανακατεύεται και με τους αγώνες των εργαζομένων, παίρνοντας μάλιστα και θέση. Συγκεκριμένα, παρέμβαση κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ έκανε το ΕΣΡ, το οποίο, επικαλούμενο καταγγελία... ιδιώτη αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου, ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ να εκπέμπεται πρόγραμμα, παρακάμπτοντας τις κινητοποιήσεις.

Το ΕΣΡ, λαμβάνοντας υπόψη καταγγελία ιδιώτη - αγνώστων λοιπών στοιχείων - «περί μη υλοποίησης προγράμματος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΡΤ ΑΕ επί 30 και πλέον ημέρες» αλλά και δημοσίευμα του Τύπου «περί παροχής εργασίας του προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ και απουσίας του 1,51% ως 23,86% αυτού», απευθύνει μη κυρωτική σύσταση στην ΕΡΤ για τη μη μετάδοση «πλήρους και επίκαιρου» προγράμματος κατά τη διάρκεια των απεργιών των εργαζομένων το Δεκέμβρη.

Το ΕΣΡ έκρινε πως η ΕΡΤ, με βάση τις «εκάστοτε δυνατότητές της», πρέπει να «εκπληρώνει την εκ του νόμου υποχρέωσή της προς συνεχή υλοποίηση επίκαιρου προγράμματος από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για την ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ