Κυριακή 19 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 19/2
  • «Υπόγεια Ρεύματα»
    «Υπόγεια Ρεύματα»
    Συναυλία των «Fuga Perpetua» (8 μ.μ.), στο «Ηχοτρόπιο» (Σπ. Πάτση 84, Βοτανικός, 210.3465.694) με ελεύθερη είσοδο. Μια νυχτερινή πτήση απ' τη Σαχάρα με τον Anouar Brahem, στον Μπαχ και τον Μότσαρτ, μέχρι την Πόλη και την Κιβωτό των «Night Ark».
Δευτέρα 20/2
  • Tο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και η Ομάδα Αρένα παρουσιάζουν την παράσταση «Ονειρα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Σκηνοθεσία, σύνθεση κειμένου, σχεδιασμός σκηνικού: Αλέξανδρος Σωτηρίου. Μετάφραση: Εύα Σιμάτου. Μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος. Παίζουν: Εύα Σιμάτου, Λάζαρος Βαρτάνης, Χρήστος Τζιώτας, Γιάννης Μυλωνάς, Αλέξανδρος Σωτηρίου κ.ά.
  • Στο θέατρο «Πρόβα» (Πειραματική Σκηνή) παρουσιάζεται το έργο - μαρτυρία «Ο Κάφκα συνομιλεί με την Γκούντρουν Ενσλιν» σε σύνθεση - σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα, απόδοση Αντώνη Σαντοριναίου και Σωτήρη Τσόγκα. Διανομή: Αντώνης Ταμβακάς, Δανάη Καλαχώρα, Αντώνης Ζιώγας, Ειρήνη Αντωνίου.
  • Σπάνια παιγμένα όσο και ιδιαίτερα δεξιοτεχνικά πιανιστικά Τρίο και Κουαρτέτα του Γιοχάνες Μπραμς καθώς και το περίφημο Κουϊντέτο για πιάνο του Ρόμπερτ Σούμαν συνθέτουν το μοναδικό πρόγραμμα της συναυλίας του «Artis PianoTrio», στις 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Τρίτη 21/2
  • «Η Εύθυμη χήρα» στη Λυρική Σκηνή
    «Η Εύθυμη χήρα» στη Λυρική Σκηνή
    Από σήμερα και μόνο για 8 παραστάσεις, το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει το θεατρικό έργο της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέα Τζένης Δάγλα με τίτλο «Η Αγνωστη Χώρα» στο θέατρο «Αργώ». Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής. Σκηνικά: Μανολία Κοκολογιάννη. Παίζουν: Κορίνα Αποστολοπούλου, Ειρήνη Κουτσάκη, Γιάννης Πανέρης.
Τετάρτη 22/2
  • Η δημοφιλής βιεννέζικη οπερέτα του Φραντς Λέχαρ «Η εύθυμη χήρα» κάνει πρεμιέρα (8 μ.μ.), στο Θέατρο «Ολύμπια» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου θα παρουσιάζεται για 16 συνολικά παραστάσεις, μέχρι τις 4 Απρίλη. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ η μουσική διεύθυνση των Nίκλας Βιλέν και Χρύσανθου Αλισάφη.
  • Το έργο «Πατρίδες» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου ανεβαίνει από το Εθνικό Θέατρο στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος». Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρέππας - Θανάσης Παπαθανασίου. Σκηνικά - κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης. Παίζουν: Μπακάρ Χουσεΐν Αλ Μπακάρ, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Θανάσης Ευθυμιάδης, Αρίφ Μουχαμάντ Ιργάν, Σταύρος Καραγιάννης, Ελένη Κοκκίδου, Παναγιώτης Τσεβάς, Ταξιάρχης Χάνος, Μπερκάτ Χοσενί (μέχρι 13/5).
  • Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος, με καθαρά ροκ διάθεση, τραγουδά και παίζει lead κιθάρα live με ένα γνήσιο blues-rock ήχο, με γνώριμες μουσικές και πολύ πάθος, στις 22, 29/2 και 7, 14/3, στον «Πυρήνα» (Μιχαλακοπούλου & Διοχάρους 11, 210.7237.150). Με την μπάντα του παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα ελληνικών και ξένων ροκ τραγουδιών, καθώς και κομμάτια από τη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Είμαι Εγώ».
  • «Πατρίδες» στη Νέα Σκηνή του Εθνικού
    «Πατρίδες» στη Νέα Σκηνή του Εθνικού
    Στην «Αυλαία» (Αγίου Ορους 15, Βοτανικός, 210.3474.074) διήμερο (σήμερα και αύριο) με τους «Χειμερινούς Κολυμβητές» με τραγούδια από την 30χρονη παρουσία τους στη δισκογραφία, με ανέκδοτα κομμάτια και ...όσα φέρνει η κάθε βραδιά.
Πέμπτη 23/2
  • Πρεμιέρα, στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» (Φρυνίχου 14 - Πλάκα), με το έργο του Γρηγόρη Ξενόπουλου «Χαίρε Νύμφη» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου. Σκηνικά - κοστούμια: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου. Μουσική: Νίκος Κυπουργός. Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Τσότσης, Ντάνυ Γιαννακοπούλου, Γιάννης Καπελλέρης.
  • Στο Καφεθέατρο (Κοδριγκτώνος 2, Πεδίον Αρεως, στάση μετρό Βικτώρια, τηλ. 210.8235.467, 6944.947.379) παρουσιάζονται σε εναλλασσόμενο πρόγραμμα τα έργα: «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την Κατερίνα Διδασκάλου, και «Απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Μαρία Γεωργιάδου.
  • Τα «Υπόγεια Ρεύματα» επιστρέφουν συναυλιακά για δυο βραδιές (σήμερα και 1/3, 10 μ.μ.), στο Club του «Σταυρού του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, 210.9226.975), με κομμάτια από τη δισκογραφία τους με τον ιδιαίτερο ήχο που τους χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά στο δίσκο - συνεργασία τους με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί» (με διασκευές πολιτικών τραγουδιών του), ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζουν κομμάτια από τη νέα δουλειά που ετοιμάζουν.
Παρασκευή 24/2
  • «Χαίρε Νύμφη», στο θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου)
    «Χαίρε Νύμφη», στο θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου)
    Συνεχίζονται στη θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» στην «Αθηναΐδα», οι παραστάσεις με το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου». Σκηνοθεσία: Ηλίας Λογοθέτης. Παίζουν: Ηλίας Λογοθέτης, Μαρία Ζαχαρή, Ελένη Υφαντή, Σάββας Σουρμελίδης. Τα τραγούδια που ακούγονται είναι ποιήματα του Γεωργίου Βιζυηνού, μελοποιημένα από τον μουσικό Νίκο Ψαριανό.
  • Ενα παράξενο μουσικό και σκηνικό ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικούς «σταθμούς», εκτυλίσσεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στην «Αυλαία» στο Βοτανικό, όπου δίνουν ραντεβού οι «Χαΐνηδες» με τη χορεύτρια - ακροβάτισσα Χριστίνα Σουγιουλτζή και τους μουσικούς Θοδωρή Ρέλλο (σαξόφωνο) και Κλέωνα Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα). Στην παράσταση «Θεοί και Δαίμονες» «ταξιδεύουν» από τον κρητικό ήχο μέχρι τις τζαζ παραπομπές, από το βαλκανικό πανηγύρι μέχρι τις ροκ εξάρσεις, από τον Λόρκα μέχρι τους Σούφι και από το χορό μέχρι την ακροβασία.
  • Ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των «Φατμέ». Μαζί του, σήμερα και αύριο, οι «Encardia» και ο Νίκος Ξυδάκης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2012-03-04 00:00:00.0)
Ποικίλες θεατρικές εκφράσεις (2010-02-27 00:00:00.0)
Θεατρικά και μουσικά βράδια (2008-02-02 00:00:00.0)
Ηχοι και φωνές (2007-10-13 00:00:00.0)
ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (2002-07-21 00:00:00.0)
«Ταξίδια» ποικίλου ρεπερτορίου (2000-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ