Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
φωτό

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, ο Κώστας Βάσιος από τη Λάρισα, προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ ΟΤΑ Λάρισας, 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη των συντρόφων ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ (φωτ.) και ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΥΤΙΛΗ, η ΚΟΒ Πόλης Χανίων του ΚΚΕ προσφέρει στο Kόμμα 75 ευρώ.

***

Στη μνήμη του θείου μου ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΟΪΛΕΜΕΖΙΔΗ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Νάουσας.

Γ. Ιακωβίδου - Πουλστίδου

***

φωτό

Ανταποκρινόμενος στην επιθυμία της οικογένειας του ΑΡΙΣΤΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, προσφέρω για ενίσχυση των αγώνων του ΚΚΕ, 130 ευρώ, εκφράζοντας τα θερμά μου συλλυπητήρια. Με τον Αρίστο, τα κοινά οράματα και οι αγώνες με ένωσαν από την Ανοιξη του 1943. Αυτός καπετάνιος του 2ου Λόχου του 9ου Τάγματος του ΕΛΑΣ, εγώ ΕΛΑΣίτης στην ομάδα του Κερκεμέζου. Μετά τη Βάρκιζα οι δρόμοι μας χωρίστηκαν. Εγώ βρέθηκα Μακρόνησο, Αϊ - Στράτη, κι ο Αρίστος είχε τη δική του πορεία. Τη δεκαετία του 1980, είχα τη χαρά σαν Πρόεδρος του συλλόγου γονιών Λυκείου Χολαργού, να συνεργαστώ σε κοινούς αγώνες για μια καλύτερη Παιδεία, με την κόρη του Αρίστου, πρόεδρο τότε, του 15μελούς των μαθητών. Ενα γεγονός που με έφερε πάλι δίπλα στον Αρίστο.

Η προσφορά μου αυτή, απλά, είναι ένα πολύ μικρό δείγμα του σεβασμού μου στον αγωνιστή και άνθρωπο Αρίστο και στην οικογένειά του.

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Βασίλης Χριστακέας

***

Στην μνήμη του πατέρα μου, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, και της μητέρας μου, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΙΠΙΔΟΥ, από την Αρνα Λακωνίας, που ήταν ενταγμένη στο ΕΑΜ και την Εθνική Αλληλεγγύη. Επίσης, στην μνήμη του θείου μου, ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ και της γυναίκας του ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ και των ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ και ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΑΡΤΑΡΗ και του ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΟΡΒΗ, όλοι τους από το χωριό Καμίνια -Δαφνί Λακωνίας. Επίσης, στους συντρόφους ήρωες, ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΕΤΑΚΗ (Σφακιανός), Ταγματάρχη του ΕΛΑΣ, στο ΡΟΓΚΑΚΟ, στον σ/φο ΓΚΙΟΥΖΕΛΗ και στον ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΚΩΣΤΑ από την Αρνα, προσφέρω 20 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Καματερού.

Κυριάκος Καριπίδης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καματερού

***

φωτό

Το 1943, οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό μας, Μενδενίτσα (Βοδονίτσα) Λοκρίδας, όπου ήταν έδρα Τάγματος του ΕΛΑΣ. Εκαψαν το σπίτι μας. Ο μεγάλος αδερφός και θείος, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ -ΧΡΥΣΙΚΟΣ (φωτ.), το 1941 έκρυβε ομάδα Εγγλέζων στο βουνό. Μαζί τους πήγε στη Μέση Ανατολή, υπηρέτησε στο Ελληνικό Σώμα. Και με το κίνημα κλείστηκε στο σύρμα. Γύρισε με την απελευθέρωση. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν δραστήριος αντιστασιακός και στέλεχος του ΚΚΕ στον Πειραιά. Αλλά και όλη η οικογένειά μας δόθηκε και θυσιάστηκε στον αγώνα. Ο πατέρας και παππούς, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΕΑΜίτης, εκτελέστηκε εν ψυχρώ, το 1948, έξω από το χωριό από χωροφύλακες και παρακρατικούς. Η μάνα και γιαγιά, ΦΩΤΕΙΝΗ, υπηρέτησε στο ΔΣΕ, στον Παρνασσό και την Γκιώνα, σε βοηθητικές υπηρεσίες και πιάστηκε το 1949. Ο αδελφός και θείος, ΘΟΔΩΡΗΣ, ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και πολιτοφύλακας στον ΔΣΕ, πιάστηκε και εκτελέστηκε. Ο αδελφός και θείος ΚΩΣΤΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στην Γκιώνα σε μάχη το 1948.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ
Στην μνήμη τους, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, προσφέρουμε στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Νίκος Παναγιώτου και τα παιδιά του


ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ