Κυριακή 18 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αγωνιστικό ραντεβού στη γιορτή του Κιλελέρ

Η επέτειος της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων θα τιμηθεί με παναγροτικό συλλαλητήριο στις 4 Μάρτη, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Μετά τα πολύ επιτυχημένα συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών, οι αγρότες της Θεσσαλίας προετοιμάζονται για τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ. Η φετινή επέτειος της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων θα τιμηθεί με μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 4 Μάρτη, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Εκείνη την ημέρα - όπως υπόσχονται οι ηγέτες του αγροτικού κινήματος της περιοχής - η τεράστια πλατεία της Λάρισας θα «βουλιάξει». Και δε θα 'ναι μόνο οι ξωμάχοι της υπαίθρου από τη Θεσσαλία και τις άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας, που θα φωνάξουν «παρών» στο κάλεσμα του παρελθόντος και του μέλλοντος να δικαιώσουν τη θυσία στο Κιλελέρ. Θα 'ναι και πολλοί άλλοι, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, μικρέμποροι, νέοι και συνταξιούχοι που θα σταθούν συμπαραστάτες στο αγώνα της αγροτιάς, γιατί ξέρουν ότι κοινά είναι τα προβλήματα όλων των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, κοινός ο αντίπαλος, άρα κοινός και ο αγώνας.

Μέχρι το γιορτασμό του Κιλελέρ, οι Θεσσαλοί αγρότες θα βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις. Θα πραγματοποιήσουν μαχητικές συγκεντρώσεις, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε επαρχίες της περιοχής, αρχής γενομένης από τα Φάρσαλα, την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Φλεβάρη. Παράλληλα, θα γίνονται περιοδείες αγροτικών στελεχών και ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις στα χωριά.


Η μαχόμενη αγροτιά της Θεσσαλίας έχει καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση - κυρίως προς την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση - ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί, θα ενταθεί, θα κλιμακωθεί και θα συντονιστεί καλύτερα για να είναι πιο αποτελεσματικός. Κι έχει πολλές φορές ξεκαθαρίσει ότι σκοπός αυτού του αγώνα είναι η ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και η εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής από μια άλλη, φιλολαϊκή κυβέρνηση.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ