Κυριακή 19 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΡΩΣΙΑ
Αεροναυπηγική συνεργασία

Την από κοινού κατασκευή μικρών αεροπλάνων (4 - 12 θέσεων) ανακοίνωσαν στο Πεκίνο η κινεζική εταιρεία «Τζούνκε ντουνφάν» και η ρωσική αεροπορική κατασκευαστική εταιρεία «Σύγχρονες αεροπορικές τεχνολογίες». Η σχετική συμφωνία προβλέπει πως οι εταιρείες θα επενδύσουν 8 δισ. γιουάν (περίπου 1,27 δισ. δολάρια) για τη δημιουργία στην πόλη Ορντος, που βρίσκεται στη Βόρεια Κίνα, εργοστασίου για την κατασκευή μικρών αεροπλάνων, που χρησιμοποιούνται σε ειδικές επιχειρήσεις, κοινωφελούς κυρίως χαρακτήρα (π.χ. στους τομείς της δασοκομίας, γεωργίας, αλιείας, υγείας, διαχείρισης των φυσικών καταστροφών, μετεωρολογίας, παρακολούθησης του θαλασσίου περιβάλλοντος κ.ο.κ.).

Οπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της εταιρείας «Τζούνκε ντουνφάν», Τζουάν Τζουν, ήδη το 2012 το έργο θα μπει στο στάδιο υλοποίησης. Η ρωσική πλευρά θα παρέχει τις τεχνολογίες, τα μοντέλα των αεροπλάνων και τον εξοπλισμό για τη γραμμή συναρμολόγησης, ενώ η κινεζική πλευρά θα παραχωρήσει το οικόπεδο και τα βιομηχανικά κτίρια, καθώς και τα εργατικά χέρια. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των υποδομών το 2016, θα κατασκευάζονται 400 αεροπλάνα ετησίως, ενώ η ετήσια αξία της συνολικής παραγωγής θα υπερβαίνει τα 10 δισ. γιουάν.

Η κοινή επιχείρηση προσβλέπει πρώτα απ' όλα στις ανάγκες που θα έχει τα επόμενα χρόνια η Κίνα στον τομέα αυτό. Σήμερα, στην Κίνα υπάρχουν περίπου 1.000 τέτοια αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, όταν στις ΗΠΑ ο αριθμός τους εκτιμάται σε περίπου 230.000.

Επιπλέον, η Κίνα έχει δεσμευτεί πως το 2015 θα «απελευθερώσει» τον εναέριο χώρο της για τα αεροπλάνα χαμηλών πτήσεων, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην κατακόρυφη ανάπτυξη της αγοράς των μικρών αεροπλάνων, για τη χρήση τους από τα στρώματα της αστικής τάξης της χώρας.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ