Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ
φωτό

Η οικογένεια του κομμουνιστή, αλύγιστου αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΤΕΡΖΑΚΗ, προέδρου του Σωματείου Μπετόν Αρμέ Αθήνας, πρόσφερε, στη μνήμη του, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ξάνθης του Κόμματος, το ποσό των 1.000 ευρώ.

***

φωτό

Στις 15.2.2012 «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗΣ που από το 1998 ήταν Ταμίας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, αλλά και πολλά χρόνια Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας. Ο σ. Μιχάλης ήταν αφοσιωμένος αγωνιστής της εργατικής τάξης υπερασπιζόμενος σε όλη του τη ζωή τα ιδανικά της και τον αγώνα της για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είχε γαλουχηθεί και στήριξε μέχρι τέλους και με πίστη, την ιδεολογία και τις Αρχές του ΚΚΕ και πάνω σ' αυτές, αταλάντευτα, έδωσε τους αγώνες του για μια άλλη εξουσία.

Στη μνήμη του, προσφέρουν στην ΚΟΒ Σφαγείων - Λόφου Σικελίας Καλλιθέας, η Ελένη και η Ευσεβία Κεφαλογιάννη, 50 ευρώ, και ο Αλέκος Δαϊσπάγγος και η Νίτσα Ταχιντζή 50 ευρώ.

***

φωτό

Στις 16.2.2012 συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τότε που - ξαφνικά και πρόωρα - «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου ανιψιά ΜΑΡΩ ΚΕΡΑΣΑΡΙΔΗ.

Στη μνήμη της, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή», 100 ευρώ.

Ο θείος της, Μήτσος Παπέλης

***

ΜΑΡΙΑ ΚΕΡΑΣΑΡΙΔΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΕΡΑΣΑΡΙΔΗ
φωτό 2

Προσφέρω 40 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συντρόφισσας στη ζωή και στον αγώνα ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ (Φωφώς), από τα 14 της χρόνια μέχρι που μας χώρισε ο χάρος έξι χρόνια πριν. Αγωνιστήκαμε μαζί μέσα από όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις (ΘΙΛ, Εφεδρικός ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΚΚΕ) και από τις γραμμές του ένδοξου ΔΣΕ. Πήραμε μέρος στη μεγάλη μάχη του Γράμμου το 1948, όπου τραυματιστήκαμε και οι δύο, και στην πολιτική προσφυγιά δημιουργήσαμε μια υποδειγματική οικογένεια με 11 εγγόνια και 6 δισέγγονα.

Στη μνήμη της αγαπημένης μου κόρης ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, που χάσαμε στα 65 της χρόνια από την επάρατη νόσο.

Στη μνήμη των αδερφών μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ που σκοτώθηκαν στον ΔΣΕ.

Στη μνήμη του αδερφού μου ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΗΛΙΑ, που αυτοκτόνησε στην Ορθρυ το 1949 (αξιωματικός ΔΣΕ), του ΝΙΚΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, που σκοτώθηκε στη μάχη της Αγιάς, λοχαγός τιμημένος νεκρός, και στη μνήμη των συγχωριανών μου που είτε έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα απ' τις γραμμές του τιμημένου ΔΣΕ, είτε έπεσαν θύματα της φασιστικής τρομοκρατίας, των: ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ, ΓΑΡΓΑΛΕΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΜΑΝΩΛΗ, ΣΠΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗ και ΠΑΝΤΕΛΗ, ΚΩΣΤΑ ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ, ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΪΔΟΥΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΞΑΝΘΗ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ, ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΟΧΟΥ, ΓΙΑΣΕΜΗΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ, ΚΟΥΚΟΥΡΙΝΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ, ΡΗΓΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΣΠΑΝΟΥ ΣΠΥΡΟΥ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗΣ
Κοντογιάννης Δημήτρης,

Αμαλιάπολη


ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΦΩΦΩ) ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ
ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ (ΦΩΦΩ) ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ