Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ομηροι» στην ΙΜΑΚΟ

Και τυπικά στα «χέρια» του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και την εταιρεία περιοδικού Τύπου «Δάφνη Επικοινωνίες» πέρασε το περιοδικό «ΟΚ!» του Ομίλου ΙΜΑΚΟ, του Πέτρου Κωστόπουλου.

Σε ανακοίνωση του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ αναφέρεται ότι απέκτησε τα δικαιώματα έκδοσης του περιοδικού «ΟΚ!» στην Ελλάδα «μετά από συμφωνία με την εκδότρια - ιδιοκτήτρια του τίτλου Northern & Shell Ltd στην Μεγάλη Βρετανία». Να σημειωθεί ότι η «Δάφνη Επικοινωνίες», στην οποία προστίθεται και το «ΟΚ!» περιλαμβάνει τα μηνιαία περιοδικά: «Αστρολόγος», «FORMA», «Οικία & Διακόσμηση», «Παιδί & Νέοι Γονείς» «Diva's Wedding» καθώς και μια σειρά ετήσιων Ειδικών Εκδόσεων.

Την ίδια στιγμή που οι αγοροπωλησίες καλά κρατούν μεταξύ των επιχειρηματιών του Τύπου, οι δεκάδες εργαζόμενοι στην «ΙΜΑΚΟ» βρίσκονται σε καθεστώς «ομηρίας», παραμένουν απλήρωτοι τέσσερις μήνες, ενώ σε εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών οφείλονται δεδουλευμένα ακόμη και ενός χρόνου. Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι χωρίς καμιά ενημέρωση για το μέλλον τους, «παρακολουθούν τα παζάρια πώλησης τίτλων και ραδιοφωνικών σταθμών αγοροπωλησίες περιοδικών με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς την παραμικρή εξασφάλιση των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας και κλητήρες να εκποιούν με κατασχετήρια.... γραφεία, καρέκλες και κομπιούτερ».

Να σημειωθεί ότι ο Ομιλος ΙΜΑΚΟ από τον περασμένο Γενάρη έχει «παγώσει» την κυκλοφορία των περιοδικών «Nitro», «People», «InStyle» και την ίδια στιγμή η εταιρεία κρατά «ομήρους» ουσιαστικά εκατοντάδες εργαζόμενους, που διεκδικούν με επίσχεση εργασίας τα δεδουλευμένα τους. Οπως επισημαίνει η ΕΣΠΗΤ στην ανακοίνωση «εκπρόσωπος της εταιρείας, σε συνέλευση της προηγούμενης βδομάδας, αρνήθηκε να ενημερώσει τους εργαζόμενους και αρνήθηκε επιδεικτικά οποιαδήποτε δέσμευση απέναντί τους. Απ' ό,τι διαφαίνεται, όμως, μετά την προσεκτικά μεθοδευμένη μεταβίβαση - πώληση περιοδικών η εταιρεία διαθέτει ακριβές πλάνο και συγκεκριμένη στρατηγική για τη διάσωση της ιδιοκτησίας του εκδότη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ