Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το μοναδικό κέντρο τυφλών υπολειτουργεί

Συμβολική κινητοποίηση χθες, των μαθητών του Κέντρου

«Συναγερμός. Το μοναδικό σχολείο τυφλών υπολειτουργεί. Δεν έχουμε καθηγητές, μόνο τρεις! Δεν έχουμε βιβλία. Αντί για μάθημα μιας ώρας κάνουμε 20 λεπτά...

Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι.

Επιδιώκουν να κλείσουν το ΚΕΑΤ και να κλείσουν κι εμάς στα σπίτια μας. Αμόρφωτους, χωρίς δικαιώματα. Συνένοχοί τους οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των αναπηρικών ομοσπονδιών.

Δε θα τους περάσει. Θέλουμε καλύτερο μέλλον για μας και τις οικογένειές μας».

Είναι η οργή της μαθητικής κοινότητας του Κέντρου Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών όπως ακούστηκε χθες κατά τη διάρκεια της συμβολικής παράστασης διαμαρτυρίας, που έγινε στα κάγκελα του σχολείου, με σκοπό να ενημερωθούν με ντουντούκα και συνθήματα περίοικοι και περαστικοί. Στο πλευρό τους ήταν και εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τουλάχιστον 15.000 παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης, περίπου 200.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι εκτός εκπαίδευσης. Σήμερα η κυβέρνηση επιταχύνει το έγκλημα με το κλείσιμο σχεδόν όλων των μονάδων ειδικής αγωγής, προσθέτοντας χιλιάδες παιδιά στον Καιάδα που έχουν ανοίξει και συντηρούν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ