Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ο τελευταίος σαμουράι

Την περιπέτεια εποχής με τίτλο «Ο τελευταίος σαμουράι», σε σκηνοθεσία Εντουαρν Ζουίκ, θα μεταδώσει απόψε στις 22.00 το STAR.

19οςαιώνας, Ιαπωνία. Η εποχή που η εθνική ασφάλεια της χώρας βασιζόταν αποκλειστικά στη μίσθωση των σαμουράι για την αντιμετώπιση των εξωτερικών απειλών, πρόκειται να λήξει οριστικά. Σε μια δυναμική προσπάθεια να απαγκιστρωθεί η Ιαπωνία από το απαρχαιωμένο μιλιταριστικό καθεστώς, ο αυτοκράτορας μισθώνει μια ομάδα Αμερικανών αξιωματικών, βετεράνων του Εμφυλίου Πολέμου, προκειμένου να εκπαιδεύσουν το στρατό της χώρας στη χρήση σύγχρονων όπλων για να εξαλείψει την πολεμοχαρή αλλά υπερήφανη κάστα.

Ανάμεσα στους εκπαιδευτές συγκαταλέγεται και ο Νέιθαν Αλγκρεν, που η μοίρα θα παίξει μαζί του ένα απρόσμενο παιχνίδι. Η ξαφνική συμπλοκή της διμοιρίας του Αλγκρεν με μια ομάδα σαμουράι καταλήγει σε αιματοχυσία, ενώ ο ίδιος αιχμαλωτίζεται. Με την ιδιότητα του ομήρου και έγκλειστος στο χωριό των σαμουράι, ο Αλγκρεν, που τώρα πια έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής των ατρόμητων αυτών πολεμιστών, τους κώδικες τιμής τους και τη φιλοσοφία τους, δεν αργεί να αλλάξει στρατόπεδο και να συμμαχήσει με τους πρώην εχθρούς του. Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κεν Γουατανάμπε, Μπίλι Κόνολι, Γουίλιαμ Αθερτον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ