Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ, Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
Καταγγέλλουν τα παιχνίδια εξαπάτησης από τους περιφερειάρχες

Την προσπάθεια εξαπάτησης των κατοίκων των νησιών από τους Περιφερειάρχες Βόρειου και Νότιου Αιγαίου (ΠΑΣΟΚ), καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου.

Αφορμή για την ανακοίνωση - καταγγελία στάθηκαν οι ενέργειες των δύο Περιφερειαρχών που καμώνονται ότι παλεύουν, μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εκλέγονται στις δύο Περιφέρειες, για να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά. Στο πλαίσιο αυτό έχουν συγκαλέσει σήμερα σε συνάντηση σε αίθουσα της Βουλής με τους βουλευτές.

«Είναι προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού των κατοίκων των νησιών μας. Αφού οι βουλευτές των κομμάτων του μαύρου μετώπου ψήφισαν το μνημόνιο, που περιέχει μέσα και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, προσπαθούν τώρα να ρίξουν στάχτες στα μάτια μας», τονίζουν τα Εργατικά Κέντρα.

Ακόμα επισημαίνουν πως ενώ οι εργαζόμενοι των νησιών και όλης της χώρας ανέπτυξαν πολύμορφους αγώνες στη σφοδρή επίθεση που δέχονται εδώ και, τουλάχιστον δύο χρόνια, οι δύο Περιφερειάρχες «ήταν απόντες από κάθε λαϊκή κινητοποίηση». Δε μίλησαν όταν ο ΦΠΑ αυξήθηκε δύο φορές, ούτε είπαν τίποτα για «την ανεργία, τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων συμβασιούχων με stage, με συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τους Δήμους και από τις πρώην Νομαρχίες. Δε λένε κουβέντα για τη διάλυση των ΟΕΕ και ΟΕΚ, τις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων και του επιδόματος ανεργίας, τις απολύσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους απλήρωτους ξενοδοχοϋπάλληλους.

Πρόθυμα εφαρμόζουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Πρόθυμα ανέλαβαν πιλοτικά να εφαρμόσουν τα προγράμματα κοινωνικής Εργασίας, να δώσουν στους εργολάβους τα πακέτα του ΕΣΠΑ». Και αφού έκαναν τα πάντα, για να στηρίξουν αυτήν την πολιτική θέλουν τώρα να φτιάξουν μια επιτροπή που θα παλέψει για να εξαιρεθεί από το μνημόνιο η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Τα τρία Εργατικά Κέντρα απαντούν ότι δεν έχουν καμιά θέση τα ίδια και άλλοι φορείς που εκπροσωπούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να συμμετέχουν σε μαζώξεις με τους συνυπεύθυνους του εγκλήματος που διαδραματίζεται σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας. Πάγιες θέσεις τους είναι: Καμία αύξηση στο ΦΠΑ στα Νησιά και σε όλη τη χώρα. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη ανάγκης και πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση όλων των χαρατσιών που λεηλατούν το λαό. Aύξηση φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ