Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Σημαντικό τεστ με Βέλγιο

Για το επικείμενο φιλικό με το Βέλγιο (29/2, Παγκρήτιο Στάδιο), τα τελικά του EURO και το ζήτημα του συμβολαίου, μίλησε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Σάντος. Γνωστοποίησε τις επιλογές του, για την αναμέτρηση της Τετάρτης, οι οποίες για μια ακόμα φορά περιελάμβαναν νέα παρουσία. Τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ, Ορέστη Καρνέζη. Επανέρχονται οι Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης, Μανιάτης. Την αποστολή στελεχώνουν ακόμα οι Τζόρβας, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Μάκος, Φορτούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης.

Σημαντικό αγώνα «σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το Euro. Είναι στο επίπεδο που θα αντιμετωπίσουμε εκεί» είπε ο Σάντος και πρόσθεσε: «Είναι μια ομάδα που διαθέτει καλούς παίκτες, που παίζουν σε μεγάλους συλλόγους. Είμαι σίγουρος πως θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς πρέπει να κάνουμε τις προπονήσεις μας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στον αγώνα με την Πολωνία».

Ακόμα, δημοσιοποίησε τα κριτήρια για τα τελικά του EURO. «Το βασικό κριτήριο για την τελική 23άδα είναι η τακτική ποιότητα. Επίσης, είναι εξίσου η ποιότητα στην τεχνική που διαθέτει ο παίκτης. Αν είχαμε τον Μέσι κι ας μην ήξερε από τακτική, θα βοηθούσε. Από τη στιγμή που δεν τον έχουμε όμως, η τακτική παιδεία είναι πολύ σημαντική. Εχει σημασία το ομαδικό πνεύμα που θα δημιουργήσει ένα δυνατό και συμπαγές σύνολο εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Το πνεύμα αυτοθυσίας που έχει ο κάθε παίκτης, πόσο θέλει να "ματώσει" τη φανέλα στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Το αν έχει παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις, γιατί αυτό σημαίνει πως έχει προσωπικότητα και εμπειρία. Ενα ακόμα κριτήριο, είναι να είναι κάποιος πολυθεσίτης. Να μπορούν να παίξουν κάποιοι σε διαφορετικές θέσεις από τη φυσική τους. Σε μια 23άδα αυτό βοηθάει πολύ τον προπονητή».

Οσο για την παραμονή του, ανέφερε πως είναι ζήτημα της επιλογής (εκλέκτορας ή προπονητής) που θα κάνει: «Αν συνεχίσω να είμαι ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είμαι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Πριν από δύο χρόνια ήθελα να αποφύγω την καθημερινή τριβή. Ωστόσο, δε σημαίνει ότι δε μου αρέσει αυτή η καθημερινή τριβή. Δεν ξέρω αν θέλω να είμαι προπονητής σε κάποιον σύλλογο».

Την προσεχή Τετάρτη (19:15), επίσης, η Εθνική ελπίδων αντιμετωπίζει εκτός έδρας - στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού ομίλου του EURO 2013 - την Γερμανία. Οι «γαλανόλευκοι» είναι στην 4η θέση με 9 βαθμούς (3 νίκες - 3 ήττες) και χρειάζονται μόνο νίκες στα εναπομείναντα ματς και ευνοϊκά αποτελέσματα στους άλλους ομίλους, για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Τις επιλογές του Γ. Γεωργιάδη προσωποποιούν οι Γκέλιος, Καπίνο, Αποστολόπουλος, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Σκόνδρας, Σταφυλίδης, Ανάκογλου, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μαυρίας, Πέτσος, Ταχτσίδης, Τριανταφύλλου, Βέλλιος, Βλαχοδήμος, Γιαννιώτας, Γιάννου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ