Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Η κλασική κωμωδία του Μολιέρου σε τηλεοπτική σκηνοθεσία του Γρηγόρη Γρηγορίου «Ο Αρχοντοχωριάτης», θα προβληθεί σήμερα στις 14.00 στην ΕΤ-1 από «Το θέατρο στην ΕΡΤ».

Πρόκειται για μια ελαφριά κωμωδία, η οποία αναφέρεται σε έναν πλούσιο αστό, ο οποίος μέσα από τα μαθήματα μουσικής, χορού, ξιφασκίας και φιλοσοφίας που του παραδίδονται, πιστεύει πως θα γίνει αριστοκράτης. Ο Μολιέρος ηθογραφεί τους μεγαλομανείς νεόπλουτους αστούς που μιμούνται τους αριστοκράτες, καθώς και τους χρεοκοπημένους αριστοκράτες που δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, για να αποκτήσουν μερικά χρήματα και να σταθούν στα επίπεδα που απαιτούσαν η αυλική ζωή και οι πολυτελείς συνήθειές τους.

Ο Αλαν Πάκουλα σκηνοθετεί το χιτσκοκικό θρίλερ του '90 με έντονη κριτική των αδιέξοδων της αμερικάνικης οικογένειας «Παιχνίδια ενηλίκων». Η ταινία θα προβληθεί απόψε στις 23.00 από την ΕΤ-3.

Δύο γειτονικά ζευγάρια αναπτύσσουν στενές επαφές και γίνονται καλοί φίλοι, μέχρι τη στιγμή που ο ένας από τους δύο συζύγους παρασύρεται σε έναν κυκεώνα παραλογισμών, που ξεκινά από την προδοσία και την ερωτική ψύχωση και φτάνει έως το φόνο!

Ο μουσικός Ρίτσαρντ Πάρκερ ζει αρμονικά με τη σύζυγό του Πρισίλα μέχρι τη στιγμή που πιάνουν φιλίες με τους καινούργιους γείτονες, Εντι και Κέι Οτις. Η Κέι τραγουδάει ερασιτεχνικά και το ταλέντο της δεν περνά απαρατήρητο από το μουσικό αυτί του Ρίτσαρντ. Κάποια στιγμή, ο Εντι, που σε αντίθεση με τον ήσυχο Ρίτσαρντ, είναι σπάταλος, πονηρός και κομπιναδόρος, θα προτείνει στον εμβρόντητο γείτονά του να ανταλλάξουν για μια νύχτα τις γυναίκες τους χωρίς οι ίδιες να το γνωρίζουν! Ο Ρίτσαρντ αρχικά αρνείται κατηγορηματικά αλλά αργότερα μεταπείθεται καθώς παράλληλα πιέζεται και από τη γυναίκα του που θέλει να εξομαλύνουν τις διαταραγμένες πλέον σχέσεις τους με τους ευχάριστους γείτονες. Η «ανταλλαγή» κλείνεται αλλά την επόμενη μέρα ο Ρίτσαρντ θα αντικρίσει τη γυναίκα του γείτονά του με το κεφάλι πολτοποιημένο... Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Σπέισι, Μέρι Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Κέβιν Κλάιν, Ρεμπέκα Μίλερ, Φόρεστ Γουαϊτέικερ

Τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 02.30 το STAR θα μεταδώσει την κωμωδία του Τιμ Μπάρτον «Ο σκαθαροζούμης», η οποία είναι βασισμένη σε κόμικ του Τεξ Εϊβερι.

Ο Ανταμ και η Μπάρμπαρα μόλις μετακόμισαν στο καινούργιο σπίτι τους. Οι δύο νέοι είναι τρελά ερωτευμένοι και η ατμόσφαιρα της μικρής πόλης στην οποία έχουν εγκατασταθεί είναι ειδυλλιακή μέχρι τη στιγμή που το ζευγάρι σκοτώνεται ξαφνικά σε δυστύχημα. Μπορεί να μην είναι πια ζωντανοί, όμως δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το καινούργιο σπίτι τους! Εξακολουθούν να ζουν εκεί σαν φαντάσματα. Στο μεταξύ, το σπίτι πωλείται σε μία οικογένεια απ' τη Νέα Υόρκη, οι οποίοι έχουν μεγάλα σχέδια για να ανακαινίσουν το σπίτι, σχέδια που δεν βρίσκουν όμως σύμφωνους τους παλιούς ιδιοκτήτες του... Παίζουν: Αλεκ Μπόλντουιν, Τζίνα Ντέιβις, Μάικλ Κίτον, Κάθριν Ο'Χάρα, Γουϊνόνα Ράιντερ, Τζέφρι Τζόουνς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ