Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Την αθώωση του Ισπανού δικαστή Μπαλτασάρ Γκαθρόν, που κατηγορείτο ότι παραβίασε το νόμο περί αμνηστίας επειδή θέλησε να ερευνήσει την τύχη των αγνοουμένων της εποχής του Φράνκο, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης. Στις 9 Φλεβάρη ο Γκαρθόν είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια απαγόρευσης άσκησης καθηκόντων.

ΑΣΤΡΑΧΑΝ.-- Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, αρκετοί τραυματίστηκαν και ορισμένοι αγνοούνται από την έκρηξη αερίου που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε συγκρότημα διαμερισμάτων εννέα ορόφων στη ρωσική πόλη Αστραχάν με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος του κτιρίου. Ο Ρώσος πρωθυπουργός έφτασε χτες στο Αστραχάν και ζήτησε τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα εξετάσει τα αίτια της έκρηξης, ενώ ο κυβερνήτης της περιφέρειας κήρυξε για σήμερα εθνικό πένθος.

NTAKAΡ.-- Αναπόφευκτος διαφαίνεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη δυτικοαφρικανική Σενεγάλη καθώς τα ανεπίσημα αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής φέρνουν πρώτο τον νυν 85χρονο πρόεδρο Αμπντουλαγί Ουαντέ με 32% και δεύτερο τον πρώην πρωθυπουργό Μάκι Σαλ με 25%.

ΚΑΜΠΕΡΑ._ Στην ηγεσία των Εργατικών αναδείχθηκε και πάλι η Αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ στη διάρκεια ψηφοφορίας από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των «Εργατικών» αφού πήρε 71 ψήφους έναντι 31 του αντιπάλου της, και πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρωθυπουργού, Κέβιν Ραντ.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Δικαστής της αποστολής της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο (Eulex) διέταξε χτες την 30ήμερη προφυλάκιση πέντε μελών του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας, που συνελήφθησαν στο Γκνίλανε ως ύποπτοι για άσκηση πιέσεων σε κατοίκους του Δήμου Παρτές (Πασιάνε), ώστε να μην αναγνωρίσουν τις αρχές των Κοσσοβάρων Αλβανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ