Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμακώνεται η αλληλεγγύη από όλο τον πλανήτη

Σε εκδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, συμμετείχε μέσω δορυφορικής σύνδεσης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων των απεργών χαλυβουργών Γιώργος Σιφωνιός. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) του περασμένου Σαββάτου και τη διοργάνωσε το «Hellas Radio». Η αναμετάδοση έγινε απ' την πύλη του εργοστασίου, απ' όπου ο Γ. Σιφωνιός, αφού εξήγησε την κατάσταση του αγώνα τους, επισήμανε την αποφασιστικότητα των απεργών να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Στην πύλη του εργοστασίου βρισκόταν και ομάδα περιφρούρησης. Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές της εκδήλωσης αλληλεγγύης τόνισαν ότι εκτός από την ηθική θα παράσχουν και υλική υποστήριξη, τονίζοντας πως ο αγώνας των χαλυβουργών έχει ήδη γίνει γνωστός στις ΗΠΑ. Μάλιστα, τους απεργούς χαιρέτισε και συνδικαλιστής της United Steel Workers (Ενωμένοι Εργάτες Μετάλλου) των ΗΠΑ. Στην εκδήλωση ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα, ενώ όλη η εκδήλωση μεταδιδόταν ραδιοφωνικά.

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας έχει ήδη αρχίσει οικονομική εξόρμηση για τους χαλυβουργούς και στις 18 Μάρτη θα γίνει ειδική εκδήλωση για την υλική υποστήριξη. Ταυτόχρονα, συντάχθηκε υπόμνημα, από συνδικαλιστικούς φορείς και κοινωνικούς οργανισμούς, υποστήριξης του ελληνικού λαού στον αγώνα του εναντίον του κεφαλαίου. Αποκορύφωμα αυτής της δραστηριότητας θα είναι συλλαλητήριο έξω από τα ελληνικά προξενεία.

Tη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα του εργατών - απεργών εξέφρασε με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Ludwigsburg Γερμανίας. Οπως σημειώνουν: «Η πολιτική της EE και οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, που αξιοποιεί η εργοδοσία της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ", είναι στους Ελληνες εργαζόμενους μετανάστες γνωστοί. Τους ίδιους εκβιασμούς και την ίδια τρομοκρατία βιώνουμε και εμείς. O αγώνας σας αυτός είναι και δικός μας αγώνας. Η νίκη σας θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ