Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Πρωτοβουλίες για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Σε μία σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες πρωτοστατεί η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης καλώντας το λαό του νησιού σε αγώνα αποτροπής των μέτρων που υλοποιούν τη χρεοκοπία των εργαζομένων, των σχολείων, των μαθητών. Στην «πρώτη γραμμή» των αιτημάτων είναι να το να μην περάσει καμία αξιολόγηση με στόχο την επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων, να μην καταργηθεί καμία σχολική μονάδα, να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός. Να δοθεί τώρα μόνιμη λύση σε δημόσια - δωρεάν - ασφαλή μεταφορά των μαθητών, να υπάρξει ουσιαστική αύξηση των λειτουργικών δαπανών για τα σχολεία, να ληφθούν μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανένας πεινασμένος μαθητής.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Πέμπτη στις 1.30 το μεσημέρι καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις εκπαίδευσης - Δήμο - Περιφέρεια, συναντήσεις με γονείς και μαθητές στα σχολεία.

Την Παρασκευή 2 Μάρτη, η ΕΛΜΕ διοργανώνει σύσκεψη με θέμα: «Ανατροπή της πολιτικής της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Ανατροπή της χρεοκοπίας σχολείων και μαθητών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία». Η σύσκεψη θα γίνει στο αμφιθέατρο του 2ου - 3ου Γυμνασίου.

Την Τρίτη 6 Μάρτη, στις 11 π.μ. καλεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο η ΕΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ