Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Πέταξε... για Σιένα

Το «παρών» για μια ακόμη φορά σε προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας θα δώσει και φέτος ο Ολυμπιακός, αφού χτες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, επικράτησε της Γαλατάσεραϊ με 88-81 για την τελευταία αγωνιστική του ΤΟΠ-16 και πήρε την πρόκριση ως δεύτερος από τον όμιλό του (την πρώτη πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Πλέον στο δρόμο των «ερυθρολεύκων» θα μπει η Σιένα, με την πρόκριση να κρίνεται στις τρεις νίκες και το πλεονέκτημα έδρας (σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού) να το έχει η ιταλική ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν τη φάση ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει και πέρσι τη Σιένα έχοντας πλεονέκτημα έδρας, το οποίο δεν αποδείχθηκε ικανό να του δώσει την πρόκριση (αποκλείστηκε με σκορ 3-1 νίκες).

Οσον αφορά το χτεσινό παιχνίδι, οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους μέχρι σήμερα, με αυτοσυγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση, σωστές επιλογές και πάθος εκεί που χρειαζόταν. Ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση (24-14 στο 10'), επέβαλαν το παιχνίδι τους και παρά τις προσπάθειες των Τούρκων να γυρίσουν τη σε βάρος τους κατάσταση, κυρίως προς το τέλος της τρίτης περιόδου (μείωσαν σε 54-53 στο 27') οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχραιμία να ξαναξεφύγουν στο σκορ (67-58 στο 30'). Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Σπανούλης (20 π., 8 ασίστ), ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Πρίντεζης (16 π.) και Χάιντς (9 π.).

  • Πλέον τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι: Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ατλέτικο Μπιλμπάο, Σιένα - Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα - Ούνιξ Καζάν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ