Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ξεσηκωμός ενάντια στην κατάργηση της Σύμβασης

Με απεργία στον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας - Πρόνοιας και κλιμακούμενο αγώνα για να μην περάσει το τερατούργημα των εργοδοτών που επιδιώκουν να καταργηθεί η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν το σωματείο προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους, προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να οργανώσουν την απάντησή τους στις εργοδοτικές προκλήσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το κλαδικό σωματείο σημειώνει: Οι επιχειρηματίες της ιδιωτικής Υγείας - Πρόνοιας, «εκμεταλλεύτηκαν τη συνειδητή ανεπάρκεια και τις ελλείψεις του δημοσίου συστήματος υγείας - πρόνοιας, με αποτέλεσμα να γιγαντωθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας με μονοπωλιακούς ομίλους και μεγάλα νοσηλευτήρια. Θησαύρισαν από τις υπηρεσίες που παρείχαν οι εργαζόμενοι, με αξιοπρέπεια, με φιλότιμο και με περισσή φροντίδα, στους ασθενείς (ακόμη και με την έλλειψη προσωπικού σε πολλούς χώρους). Θησαύρισαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, που λεηλατούσαν για πολλά χρόνια. Θησαύρισαν από τη χρηματοδότηση που έπαιρναν για τις δομές αποασυλοποίησης.

Τώρα θέλουν να μας εξαθλιώσουν κάνοντας πιο φτηνή την τιμή της εργατικής μας δύναμης θέλουν να εξασφαλίσουν και να συνεχίσουν την κερδοφορία τους για τα επόμενα χρόνια. Θέλουν τζάμπα εργαζόμενους για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί».

Στο στόχαστρο των ιδιοκτητών των κλινικών, των διαγνωστικών κέντρων, των προνοιακών ιδρυμάτων, μπαίνουν όλα τα δικαιώματα, μισθολογικά, ωράριο, άδειες. Ενδεικτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του κλαδικού σωματείου: «Δηλαδή απαιτούν: Μείωση του βασικού μισθού στα 586 ευρώ μεικτά, δηλ. στα κατώτατα όρια της ΕΓΣΣΕ. Επιπλέον κατάργηση βασικών επιδομάτων στο χώρο της ιδιωτικής υγείας - πρόνοιας. Κατάργηση του νοσοκομειακού επιδόματος 20%. Κατάργηση της πολυετίας 7%. Κατάργηση του επιδόματος γάμου 10%. Κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος ειδικών τμημάτων 30%. Κατάργηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών. Κατάργηση του ειδικού επιδόματος χώρου. Κατάργηση του επιδόματος χημειοθεραπείας 10%. Κατάργηση του ειδικού επιδόματος νευροψυχιατρικών κλινικών 15%». Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν καμία μείωση μισθών, καμία (τροποποιητική) ατομική σύμβαση που θα καταργεί τη ΣΣΕ της ΟΣΝΙΕ δίνοντας στον εργοδότη τη δυνατότητα να καταργήσει άδειες, επιδόματα, αργίες και θεσμικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες εδώ και χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ