Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ψηφίστηκε στη Βουλή το αντιδραστικό πειθαρχικό δίκαιο

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε το ΚΚΕ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, ζήτησε το ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή. Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες και επί των άρθρων, με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., μεταξύ άλλων προβλέπει ανάμεσα σε άλλα:

  • Τη δίωξη των δημοσίων υπαλλήλων για «πράξεις με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία». Η γενικότητα αυτής της διάταξης ουσιαστικά απαγορεύει στο δημόσιο υπάλληλο να έχει γνώμη για το αστικό Σύνταγμα και μπορεί να τον οδηγήσει σε πειθαρχική δίωξη επειδή επιθυμεί και επιδιώκει την αλλαγή του ισχύοντος Συντάγματος ή αρνείται να υποστηρίζει την έννοια της πατρίδας και της Δημοκρατίας με τον τρόπο που την εννοεί η κυρίαρχη αστική ιδεολογία.
  • Επιβάλλει τον έλεγχο της συμπεριφοράς του υπαλλήλου και εκτός υπηρεσίας κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί διαφορετικά παρά μόνο με μεθόδους χαφιεδισμού και κατάδοσης.

Μιλώντας, στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου ανέφερε ανάμεσα σε άλλα. «Ζητάμε και προτείνουμε να αποσυρθεί» το νομοσχέδιο αφού οι διατάξεις του «καθιστούν ακόμη πιο αυταρχικό και αντιδραστικό τον κώδικα με στόχο να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους απόλυτα στις επιταγές του αστικού κράτους». Ακόμα, τόνισε ότι με τις νέες ρυθμίσεις, «η δημόσια διοίκηση γίνεται πιο εχθρική για τους εργαζόμενους μέσα σε αυτή αλλά και εχθρική και σε όλους τους άλλους εργαζόμενους για χάρη της πλουτοκρατίας», ενώ ως βασική αιτία κατέδειξε το γεγονός ότι η δημόσια διοίκηση «μετατρέπεται σε ένα μηχανισμό στενά συνυφασμένο με την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου» και οδηγείται στην «πλήρη διάλυση και αντιδραστικοποίηση». Αναφερόμενη σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου σχολίασε το «άρθρο 107 που διώκει με απόλυση την απιστία στο αστικό σύνταγμα» καθώς και «τα άρθρα που καταργούν τη συμμετοχή των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια δείχνουν τον φόβο σας απέναντι στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ