Πέμπτη 8 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν στη «ΣΕΛΜΑΝ»

Αποφασισμένοι να ματαιώσουν τα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις και μειώσεις μισθών δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή που από την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Χθες στην απεργία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στο άλλο εργοστάσιο του Ομίλου στην Κομοτηνή, που παράγει ρητίνες.

Στο εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή, έγιναν 25 απολύσεις τον περασμένο Μάιο, ενώ στο τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι βγήκαν σε αναγκαστικές άδειες. Τώρα η επιχείρηση ανακοίνωσε την απόφασή της να μειώσει το προσωπικό περίπου στο μισό και να επιβάλει μειώσεις στους μισθούς.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω και δεν διαπραγματεύονται απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Θυμίζουμε ότι η ΣΕΛΜΑΝ εξαγοράστηκε πριν περίπου 2 χρόνια από την Alfa Wood. Η ΣΕΛΜΑΝ έχει εργοστάσια στη Χαλκίδα και την Κομοτηνή, που παράγουν κοντραπλακέ, μοριοσανίδες, μονάδες επενδεδυμένων επιφανειών με μελαμίνη κλπ., κατέχει το 85% της Χατζηλουκάς ΑΒΕΤΕ στην Κομοτηνή που παράγει ρητίνες, και άλλες επιχειρήσεις σε Πάτρα, Ρουμανία κλπ.

Οι δύο επιχειρήσεις έχουν επιδοτηθεί με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ