Πέμπτη 8 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ» ΕΒΕΑ
Στο 92% η απαισιοδοξία για τα οικονομικά

Απαισιόδοξοι για τα προσωπικά και οικογενειακά τους οικονομικά δήλωσαν εννιά στους δέκα ερωτηθέντες στους οποίους απευθύνεται το «οικονομικό βαρόμετρο» που καταρτίζει το Κέντρο Μελετών και Ερευνας του ΕΒΕΑ για το πρώτο δίμηνο του 2012.

Αναλυτικότερα, το 92% από τους 1.000 ερωτηθέντες δήλωσαν απαισιόδοξοι, ενώ το υπόλοιπο 8% μοιράζεται μεταξύ εκείνων που δεν απάντησαν και εκείνων που εξέφρασαν «αισιοδοξία». Ακόμα, το 84% δήλωσε απαισιόδοξο όσον αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 11% δεν απάντησε και ένα ποσοστό 5% παραμένει αισιόδοξο. Στην ερώτηση σχετικά με την «πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ» το 56% απάντησε ότι η χώρα θα πτωχεύσει και το 33% πως η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία.

Στο τελευταίο «βαρόμετρο» το ΕΒΕΑ δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει ερώτηση σχετικά με τις πορείες και τις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κυβέρνησης μαύρου μετώπου - πλουτοκρατίας για τσάκισμα των λαϊκών αγώνων. Ετσι, ρώτησε «κατά πόσο θεωρούν ότι η πραγματοποίηση των διαδηλώσεων σε μια λωρίδα κυκλοφορίας θα επέλυε το κυκλοφοριακό πρόβλημα», εξαιρώντας τις διαδηλώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της Πρωτομαγιάς και του Πολυτεχνείου. Το 67% φέρεται να συμφώνησε και το 25% να δήλωσε αντίθετο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ