Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παράδοση του οικοπέδου της «Αλατίνη» σε επιχειρηματίες

Νέα προσπάθεια ανοικοδόμησης του οικοπέδου του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος των «Μύλων Αλλατίνη», επιχειρείται το τελευταίο διάστημα με σχετική τροπολογία που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά από πιέσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και των ιδιοκτητών του οικοπέδου οι οποίοι ήδη έχουν αποζημιωθεί απλόχερα για να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους.

Το οικόπεδο, έκτασης 26 στρεμμάτων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, εδώ και δεκαετίες έχει χαρακτηριστεί ως «κοινόχρηστος χώρος πρασίνου», όμως ποτέ δεν αξιοποιήθηκε, αφού οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές επιμένουν στην επιχειρηματική εκμετάλλευση των υπαρχόντων βιομηχανικών κτισμάτων, την ανέγερση πολυκατοικιών και χώρων στάθμευσης, παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ που κήρυξαν μη οικοδομήσιμο, δηλαδή εμπορικά μη εκμεταλλεύσιμο, το ακίνητο. Επιμένουν αν και έχουν αποζημιωθεί, αξιοποιώντας το δικαίωμα οικοδόμησης κτισμάτων συνολικού εμβαδού 70.000 τ.μ., που τους είχε κατοχυρωθεί για το ακίνητο μεταφέροντας το συντελεστή δόμησης σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πιέζει για την αξιοποίηση με «μεικτές χρήσεις», δηλαδή στηρίζει τα σχέδια των επενδυτών και για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού δηλώνει ότι «με την κατεδάφιση της περίφραξης που προβλέπεται στη μελέτη, οι πολίτες θα αποκτήσουν πρόσβαση στους δημόσιους χώρους πρασίνου και αναψυχής που θα δημιουργηθούν». Το επενδυτικό σχήμα «πολιτεία Αλλατίνη» ανήκει σε εταιρία του «Ομίλου 3Ε» και στην «Proton Bank».

Για παράδοση «φιλέτων» της πόλης στο ιδιωτικό κεφάλαιο, καταγγέλλουν τη διοίκηση του Δήμου, οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

Με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Η υπόθεση "ΑΛΛΑΤΙΝΗ", η ιστορία της και η σημερινή εξέλιξή της είναι ενδεικτική της πορείας Μπουτάρη. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, επαναφέρουν το θέμα, έχοντας εκπροσώπους τα πιο κορυφαία στελέχη της διοίκησης του Δήμου. Εμείς παλεύουμε για να μη δοθεί κανένα δικαίωμα, ούτε τετραγωνικό μέτρο του ακινήτου στους ιδιώτες, να απαλλοτριωθεί χωρίς κόστος (γιατί ήδη οι ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί με το παραπάνω) να αποδοθεί σαν χώρος πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Σ' αυτόν τον αγώνα καλούμε το λαό της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ