Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ
φωτο

Αύριο Κυριακή, 11 Μάρτη 2012, ώρα 11π.μ., στο Κοιμητήριο Αργυρούπολης, θα τιμήσουμε τη μνήμη του ΑΡΙΣΤΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ, του αντάρτη, του καπετάνιου, του αγωνιστή, που μας «έφυγε» πρόσφατα. Θα μοιραστούμε τη θλίψη μας για τη βαριά απώλεια με όλους όσοι τον αγάπησαν, με λόγια και λουλούδια της καρδιάς.

Η σύζυγός του Ελένη,

τα παιδιά, τα εγγόνια του.

  • Στη μνήμη του Αρίστου Καμαρινού, Ταγματάρχη του ΔΣΕ, η Γεωργία Ρογκάκου προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.
  • Στην μνήμη του ΑΡΙΣΤΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον αντάρτη του Ταΰγετου, που «έφυγε» πριν ένα μήνα, αφιερώνω αυτά τα λίγα λόγια που γράφτηκαν τη μέρα της εξόδου του. Καταθέτω στο «Ριζοσπάστη» το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ, κι αφιερώνω δυο λόγια για τον αντάρτη του Ταΰγετου:

«Οι αετοί με τους αετούς αντάμα

Δυνατό κι ακέριο άφησες το χνάρι σου καπετάνιο

πάνω ψηλά στα μυστικά κι απάτητα για τον οχτρό περάσματα

των ασμίλευτων κορφών του Ταΰγετου./ Μόνον αετοί πατάνε εκεί για να 'χουν αγνάντιο./ Κάνουν παρέα με τ' αγριολούλουδα/ κι αφουγκράζονται τη βαριά ανάσα των συντρόφων/ που έχουν γείρει μετά απ' την ανάπαυλα της μάχης/ έχοντας για προσκέφαλο τις κοφτερές πέτρες./ Οι αετοί με τους αετούς αντάμα!

Μην ανησυχείς καπετάνιο. Δάκρυ εμείς δεν βγάλαμε για το ξόδι σου./ Αγέρωχος και χαμογελαστός κι όμορφος έφυγες./ Το ξέραμε πως δεν θα σ' άρεσε. Ομως ήταν ο καιρός που δάκρυσε./ Μας χτύπαγαν στο πρόσωπο οι καθάριες στάλες της βροχής./ Αυτές ήταν τα δάκρυά μας. Μας γυρίσανε πίσω στην ιστορία/ σταλάζοντας μέσα μας την περήφανη περπατησιά σου./ Πως δεν έζησες για τη στιγμή, για ό,τι φεύγει./ Πως έζησες για τη ζωή και για ό,τι μένει./ Κι εμείς, τώρα, σε χαιρετάμε για το ταξίδι το ατέλειωτο/ σε θέση προσοχής, σαν να επιθεωρούσες τους αντάρτες σου.»

 ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
Ενας σύντροφος

***

Αύριο Κυριακή τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο του συντρόφου Μπάμπη Αγγελή στη γενέτειρά του. Ο σύντροφος γεννήθηκε το 1952 στη Λευκάδα Φθιώτιδας. Αγωνιστής στη ζωή του, οργανώθηκε στο ΚΚΕ στα δύσκολα, την περίοδο της κρίσης. Εδωσε παλικαρίσια τη μάχη με την αρρώστια χωρίς να το βάλει κάτω. Στη μνήμη του οι σύντροφοί του προσφέρουμε 100 ευρώ.

ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πειραιά.

***

φωτο

Αύριο Κυριακή 11 Μάρτη, θα γίνει το μνημόσυνο του συν. ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΙΟΥΣΗ, στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στον Ταύρο, ώρα 10 το πρωΐ.

Η οικογένειά του, στη μνήμη του, προσφέρει στο ΚΚΕ, που, έμεινε για πάντα πιστός παλεύοντας όλη του τη ζωή για τις αρχές του Κόμματος, και στην Αντίσταση 150 ευρώ. Επίσης, 50 ευρώ για τους απεργούς της Χαλυβουργίας.

***

Την Κυριακή 11 Μάρτη 2012, στο χωριό Σκάρφεια Λοκρίδας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΤΣΕΤΖΗ,

αγαπητού φίλου, συναγωνιστή στην Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ και συντρόφου.

Στη μνήμη του, αντί για στεφάνι στο νωπό τάφο του, προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Γιώργης Μωραΐτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ