Κυριακή 11 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Απρόσμενη αύξηση παρουσίασαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη βδομάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης. Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 8.000, ανερχόμενες στις 362.000. Τα στοιχεία για την αμέσως προηγούμενη βδομάδα αναθεωρήθηκαν σε 354.000 από 351.000. Εν τω μεταξύ, ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων βδομάδων αυξήθηκε κατά 250 αιτήσεις στις 355.000.

ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΟ - ΣΤΑΘΕΡΟ Αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 1% διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το βασικό της επιτόκιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Πέρυσι, η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο δύο φορές στο ιστορικό χαμηλό του 1%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτίμησαν μάλιστα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα και το 2013. Εξάλλου, αμετάβλητο διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 0,5% η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

ΙΤΑΛΙΑ - ΑΚΙΝΗΤΑ Ενα εκατομμύριο ακίνητα - «φαντάσματα», τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ποτέ, εντόπισαν οι φοροελεγκτικές αρχές στην Ιταλία, και όπως εκτιμάται, τα έσοδα για τα κρατικά ταμεία θα ανέλθουν σε περίπου 472 εκατομμύρια ευρώ. Για να αποκαλύψουν τους φοροφυγάδες, οι φορολογικές αρχές έβαλαν αεροφωτογραφίες υψηλής ανάλυσης πάνω στους χάρτες του κτηματολογίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ