Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Πανελλαδική ημέρα δράσης για βιβλιάρια - ενημερότητα

Κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΟΑΕΕ την Πέμπτη για θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας και κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας

Αποψη από πρόσφατη κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στον ΟΑΕΕ
Αποψη από πρόσφατη κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στον ΟΑΕΕ
Σε νέο αγωνιστικό «γύρο» προχωρούν οι δυνάμεις που στηρίζουν την ΠΑΣΕΒΕ, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Ενώσεις, Επιτροπές, συνδικαλιστές και αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι, μεθαύριο Πέμπτη, 15 του Μάρτη, ημέρα πανελλαδικής δράσης, με κινητοποιήσεις σε κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σε όλη τη χώρα. Η ΠΑΣΕΒΕ διεκδικεί:

  • Αμεση θεώρηση όλων των βιβλιαρίων Υγείας από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ανεξαρτήτως χρεών.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για όσο κρατάει η κρίση.

Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ Πειραιώς 46 (πρώην ΤΣΑ), ενώ κινητοποιήσεις έχει προγραμματιστεί να γίνουν σε Πειραιά, Αιγάλεω, Περιστέρι, Ιλιον, Μπραχάμι, Αγ. Παρασκευή και αλλού.

Στο μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη περιφερειακές συσκέψεις των Γραμματειών της ΠΑΣΕΒΕ, στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και της κλιμάκωσης της πάλης το επόμενο διάστημα.

Μακεδονία - Θράκη

Η ανάγκη πιο αποφασιστικής οργάνωσης της πάλης των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ στο πλευρό του εργατικού λαϊκού κινήματος, απέναντι στην επίθεση που κλιμακώνεται, αναδείχθηκε στη διάρκεια της περιφερειακής σύσκεψης Μακεδονίας - Θράκης των Γραμματειών της ΠΑΣΕΒΕ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης, παρουσίασε τους άξονες και το πλαίσιο πάλης πάνω στο οποίο θα πρέπει να κλιμακωθεί η δράση το επόμενο διάστημα, με στόχο όσο το δυνατόν περισσότεροι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι να μπουν στον αγώνα αποφασιστικά. Προτεραιότητα αποκτούν η αντίσταση στα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, η οργανωμένη άρνηση πληρωμών, η πάλη για το ασφαλιστικό και για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Θεσσαλία

Η τραγική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ και στη Θεσσαλία, οδηγεί στην ανάγκη οργάνωσης της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα. Αυτό τονίστηκε στην πανθεσσαλική σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ, που πραγματοποιήθηκε, τη περασμένη Κυριακή, στη Λάρισα. Οπως ανέφερε στην ομιλία του ο Γερ. Χιόνης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, οι συνθήκες που βιώνουν σήμερα οι αυτοαπασχολούμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα απαιτούν να γίνει πράξη το σύνθημα: «Κανένας μόνος του στην κρίση», υπογραμμίζοντας την ανάγκη του Κοινού Λαϊκού Αγωνιστικού Μετώπου.

Ειδική αναφορά έγινε στην αδυναμία χιλιάδων μικρομεσαίων να αποπληρώσουν τα δάνεια που σύναψαν στο πλαίσιο του ΤΕΜΠΜΕ, για να τονιστεί η ανάγκη το Αγωνιστικό Αντιμονοπωλιακό Κίνημα να διεκδικήσει την ελάχιστη προστασία από τα τραπεζικά τρωκτικά. Κι έγινε κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους, στα σωματεία, στους συλλόγους, στις Ομοσπονδίες μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, τους ψαράδες και την ΠΑΣΥ, να πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε να εμποδίσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια κατασχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ