Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Την ταινία θρίλερ ισπανικής παραγωγής με τίτλο «Αγρυπνος», σε σκηνοθεσία Μπραντ Αντερσον, θα προβάλει απόψε στις 00.30 η ΝΕΤ.

Ο Ρέζνικ παραμένει άγρυπνος εδώ κι ένα χρόνο. Εξαντλημένος από την αϋπνία, έχει απομείνει σκελετός, ένα μάτσο κόκαλα σ' έναν πέτσινο σάκο. Η εξασθένηση τον κάνει να είναι αφηρημένος στην εργασία του με αποτέλεσμα από λάθος του να χάσει ένας συνάδελφός του το χέρι του. Οι τύψεις τον κατατρώγουν... Μια παράξενη ύπαρξη που προκαλεί την προσοχή. Παίζουν: Κριστιάν Μπέιλ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Αϊτάνα Σάντσεζ - Γκιζόν.

Στις 23.00 από την ΕΤ-3 θα προβληθεί το ελληνικό αισθηματικό δράμα του Ερρίκου Ανδρέου «Επιστροφή» (παραγωγής 1965).

Ο εφοπλιστής Δημήτρης Βαλέντης αφήνει για λίγο την κόρη του και τους καλεσμένους του και καταφεύγει σε ένα κοντινό ταβερνάκι με διάθεση αναπόλησης. Οι μνήμες τον κατακλύζουν και η ζωή του ξετυλίγεται μέσα από οδυνηρές εικόνες. Η κήρυξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η αιτία αναβολής του γάμου του με την Αννα. Τότε υπηρετούσε στη βασιλική αεροπορία και με το αεροπλάνο του έπεσε στη θάλασσα, όπου σώθηκε μεν από τους Αγγλους οι οποίοι τον μετέφεραν στο Κάιρο, στην Αθήνα όμως τον θεωρούσαν νεκρό. Η αναπάντεχη επιστροφή του, μετά την απελευθέρωση, προκάλεσε μεγάλη ταραχή σε πολλούς. Η ίδια η αγαπημένη του είχε γίνει πόρνη και, μολονότι εξακολουθούσε να τον αγαπά, δεν μπορούσε να τον αντικρίσει. Δεν της απέμενε παρά η αυτοκτονία... Η ταινία έχει τιμηθεί το 1965 με το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για την Ελλη Φωτίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Ελλη Φωτίου, Μέμα Σταθοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιώργος Μπάρτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ