Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΣΡ
Πρόστιμα και αίτηση θεραπείας

Δεκτή εν μέρει έκανε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ σχετικά με τη μεταβίβαση μετοχών από τον Γ. Αλαφούζο προς τον Γ. Κυριακίδη.

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ δεν είχε εγκρίνει τη μεταβίβαση του 10% των μετοχών του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ στον Γ. Κυριακίδη, έναντι του ποσού του 1 εκατομμυρίου ευρώ, επειδή είχε διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα στο πόθεν έσχες. Χτες, το ΕΣΡ αποδέχτηκε ότι ο Γ. Κυριακίδης μπορεί να καλύψει το 80% του ποσού της μεταβίβασης, ενώ για το υπόλοιπο 20%, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, μπορεί να κατατεθεί νέα αίτηση θεραπείας ή να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ. Σε άλλη περίπτωση, εντός τριμήνου θα πρέπει να πωληθεί το 20% των μετοχών του Γ. Κυριακίδη, σε τρίτο πρόσωπο.

Κατά τα λοιπά, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ. Απ' αυτά τα 15.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» του Νομού Λέσβου επειδή οι υπεύθυνοι του καναλιού παρέλειψαν να υποβάλλουν στο ΕΣΡ ροή προγράμματος. Επίσης, 15.000 ευρώ επιβλήθηκαν και στον «TV ΔΕΛΤΑ» του Νομού Δράμας για εκπομπή χωρίς λογότυπο, χωρίς σήμανση καταλληλότητας, αλλά και μη αποστολή ζητηθέντων στοιχείων.

Επίσης, το ΕΣΡ δεν ενέκρινε την αίτηση μεταβίβασης μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού «Super TV» Νομού Αχαΐας από τον Κωνσταντίνο Βαρδαλαχάκη για λογαριασμό του Βασιλειου Κατσάμπα, προς την κόρη του Ειρήνη.

Παράλληλα, το ΕΣΡ απέστειλε προς όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας έγγραφο για τα μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου, ζητώντας αυτά να μεταδίδονται υποχρεωτικά σε «ζώνες με υψηλή ή μέση τιμή μονάδος διαφημιστικού χρόνου». Και αυτό γιατί - όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο - έχει περιέλθει στο ΕΣΡ καταγγελία αλλά και έχει διαπιστωθεί ότι, τα μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου δεν προβάλλονται σε ώρα υψηλής ή μέσης τιμής μονάδος διαφημιστικού χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ