Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ
Συνάντηση για τη μοιρασιά του ΕΣΠΑ

Το πώς θα μοιραστεί η «πίτα» του ΕΣΠΑ στα μεγάλα αφεντικά (με κάτι ψίχουλα να κατευθύνονται τυπικά και στις «μικρομεσαίες», πάντα μέσω τραπεζών) συζήτησαν χτες η νέα υπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου με τον επικεφαλής της «ομάδας δράσης» της ΕΕ Χ. Ράιχενμπαχ. Ταυτόχρονα, εξέτασαν την προώθηση νέων προνομίων προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, για την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, με την άρση «εμποδίων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «συζητήθηκε η εξέλιξη των 180 έργων υψηλής προτεραιότητας και το θέμα της αντιμετώπισης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της χρηματοδότησης των αυτοκινητόδρομων, με την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Επίσης, η άμεση νομοθέτηση άρσης των επιχειρηματικών εμποδίων και μάλιστα με «παροχή τεχνικής βοήθειας από τον ΟΟΣΑ, ιδιαίτερα για τις δημόσιες συμβάσεις και την απλοποίηση των διαδικασιών για την διευκόλυνση και προώθηση των εξαγωγών».

Το υπουργείο έσπευσε να σημειώσει ότι η υπουργός όρισε «τις κατευθύνσεις και το χρονοδιάγραμμα εκ μέρους της Ελλάδας για την τεχνική βοήθεια», όταν είναι δεδομένο ότι και οι δυο πλευρές δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό. Μετά τη συνάντηση, η υπουργός αναχώρησε για Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με τους επιτρόπους Ο. Ρεν και Γ. Χαν, ώστε να αποδεσμευτούν κονδύλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ