Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Μη ναρκώνεις το μυαλό και τη ζωή σου»

Εκδήλωση ενάντια στο επικίνδυνο ναρκω-νομοσχέδιο έγινε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Πλήθος ανάλογες δράσεις φορέων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση των επιτροπών αγώνα ΤΕΙ και του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ με θέμα «Μη ναρκώνεις το μυαλό και τη ζωή σου, όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Στην εκδήλωση μίλησαν ο Φαίδων Καλοτεράκης, ψυχολόγος, ειδικός βοηθός διευθυντής ΚΕΘΕΑ, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΥΝ, ο Ανδρέας Τσούνης, ψυχολόγος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Στελεχών Πρόληψης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ και ο Κώστας Τζιάρας, εκπαιδευτικός, στο σχολείο της ΙΘΑΚΗΣ ΚΕΘΕΑ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκε η εναντίωση στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και νομιμοποιεί τα ναρκωτικά, ιδιωτικοποιεί την απεξάρτηση, καταγγέλθηκε η πολιτική που συρρικνώνει τα στεγνά προγράμματα και στηρίζει απλόχερα τα προγράμματα υποκαταστάτων. Επίσης, συζητήθηκαν τα αίτια που οδηγούν στη χρήση και είναι σύμφυτα με τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης.

Οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ κάλεσαν τους σπουδαστές να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, σημειώνοντας ότι η μόνη απάντηση στο πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων.

Αλλες δράσεις φορέων
  • ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Τα ΔΣ της Ενωσης Γονέων Αργοστολίου και της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση και ναρκωκουλτούρα», στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 2ου- 3ουΓυμνασίου Αργοστολίου. Ομιλητής Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΜΑΡΤΗ: Το Παράρτημα Καισαριανής - Βύρωνα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), η Ενωση Γονέων Καισαριανής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής διοργανώνουν εκδήλωση για τις εξελίξεις γύρω από το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών και το νομοσχέδιο «Κώδικας ναρκωτικών», στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΜΑΡΤΗ: Η Επιτροπή Αγώνα Ε' Κοινότητας Πειραιά, μαζί με το τοπικό Παράρτημα Πειραιά του ΕΣΥΝ, διοργανώνουν σύσκεψη για το νομοσχέδιο «Κώδικας ναρκωτικών», στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Ε1 του ΚΑΠΗ (Καλλέργη 142 - ισόγειο).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη να δίνονται επιστημονικές απαντήσεις για την τοξικοεξάρτηση (2016-03-25 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ (2015-06-28 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ (2015-06-28 00:00:00.0)
Με εφόδιο την πλούσια πείρα και κατεύθυνση την οργάνωση αντιναρκωτικού κινήματος (2015-04-28 00:00:00.0)
ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά (2012-01-14 00:00:00.0)
Συνέλευση και εκλογές του ΕΣΥΝ (2011-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ