Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ προκαταρκτική εξέταση, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελ.Ράικου, με εντολή να τηρηθεί αυτόφωρη διαδικασία, αν ευσταθούν οι καταγγελίες περί κατάληψης στο υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Είχε προηγηθεί παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του αναπληρωτή υπουργού, Σ. Ξινίδη, που καταγγέλλει κατάληψη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Τριάντα έξι οροθετικοί κρατούμενοι του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού, βρίσκονται από την Τρίτη 13 Μάρτη, σε αποχή από το συσσίτιο, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες κράτησης, για την υγεία τους. Δύο από τα βασικά τους αιτήματα αφορά την διατροφή και την καθαριότητα του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα οι οροθετικοί κρατούμενοι λόγω της βαριάς φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν χρειάζονται ειδικό διαιτολόγιο, κάτι που δεν εφαρμόζεται από το νοσοκομείο. Ομως, το πρόβλημα φαγητού αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι ασθενείς κρατούμενοι, που δεν σιτίζονται σωστά με αποτέλεσμα κάποιες φορές να επιβαρύνεται περαιτέρω η υγεία τους.

ΤΕΣΣΕΡΑ άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Εκτός από τους τέσσερις συλληφθέντες, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα πέντε άτομα τα οποία αναζητούνται.

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε σχεδόν ομόφωνα ότι δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να ζητήσουν αλλά ούτε να εκδοθεί από την αρμόδια Πολεοδομία, νέα οικοδομική άδεια για την κατασκευή επιπλέον τετραγωνικών μέτρων στο ίδιο ακίνητο, (όπως είναι το κλείσιμο ημιυπαίθριων χώρων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ