Τρίτη 20 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΟΓΛΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΟΓΛΟΥ
ΦΩΤ.

Στην μνήμη του ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΟΛΙΔΗ, ο Απόστολος Ντίνος και η Παλιούρα Βασιλική, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.

***

ΦΩΤ.

Στην άσβεστη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που φεύγουν, ο ένας μετά τον άλλον για το ταξίδι χωρίς γυρισμό. Πριν λίγο καιρό «έφυγε» ο γιατρός ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΖΩΤΟΣ, μέλος του παρ/τος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γκύζη.

Δεν πέρασε πολύς χρόνος και «έφυγε» και ο καθηγητής ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΟΓΛΟΥ (φωτ.), αγωνιστής της ΕΑ και μέλος του Παραρτήματός μας.

Ακόμα, δεν πέρασε καιρός που μας ξάφνιασε ο θάνατος του ΜΙΧΑΛΗ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ. Στις 15.2.2012 το πρωί, ένιωσε μια αδιαθεσία, έκλεισε τα μάτια του και ξεψύχησε ο σ. Πέτρογλου, μέλος του παραρτήματος και του Συμβουλίου ως το θάνατό του.

Στην μνήμη τους, σύντροφοι και μέλη του Παρ/τος, αντί για λουλούδια στον τάφο των παραπάνω συναγωνιστών τους, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Γκύζη.

***

ΦΩΤ.

Ο ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ που απεβίωσε στις 26.1.2012, γεννήθηκε στον Αετό Μεσσηνίας από φτωχή οικογένεια. Ανέπτυξε πλούσια δράση στην Κατοχή. Μαχητής του ΕΛΑΣ, πολεμώντας στα βουνά της Μεσσηνίας, μετά τη Βάρκιζα, συνέχισε την παράνομη δράση του και υπήρξε στήριγμα του παράνομου μηχανισμού του ΔΣΕ. Το 1967 διώκεται και φυλακίζεται στη Γυάρο για τον αντιδικτατορικό του αγώνα. Παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Με την στάση ζωής του παρέμεινε φωτεινό παράδειγμα για εμάς, σήμερα.

Στην μνήμη του, το παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης Ιλίου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ιλίου, το ποσό των 150 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ