Τρίτη 20 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΓΛΙΑ
Αγωνία και ερωτηματικά για Μουάμπα

Ερωτηματικά και απορίες γεννιούνται για άλλη μια φορά από ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό με την κατάρρευση αθλητή την ώρα του αγώνα από καρδιακή προσβολή. Ο Αφρικανός 24χρονος Φαμπρίς Μουάμπα παίκτης της Μπόλτον κατέρρευσε στο 41' του αγώνα της ομάδας του με την Τότεναμ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και σταμάτησε να αναπνέει. Του προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες για περίπου 10 λεπτά από το ιατρικό επιτελείο της Μπόλτον, τα μέλη του οποίου προσπάθησαν με τεχνητή αναπνοή, ακόμα και με τη χρήση απινιδωτή να τον βοηθήσουν να συνέλθει, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν τη λειτουργία της καρδιάς, ωστόσο ο παίκτης παραμένει σε κώμα και κρίσιμη κατάσταση. Μετά το περιστατικό ο αγώνας διακόπηκε, με τους παίκτες των δυο ομάδων και τους οπαδούς να είναι σοκαρισμένοι.

Ωστόσο πέρα από τα όποια παθολογικά αίτια του περιστατικού, τα ερωτήματα είναι πολλά, με δεδομένο ότι την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία τέτοιου είδους περιστατικά αυξάνονται συνεχώς, με τις περιπτώσεις του Ούγγρου ποδοσφαιριστή Φέχερ (2004), του Ισπανού Πουέρτα (2007), του Καμερουνέζου Φόε (2003), του Βραζιλιάνου Σερτζίνιο (2003) να αποτελούν τις πιο χαρακτηριστικές την τελευταία δεκαετία.

Πλέον σήμερα συνεχώς αυξάνονται οι φωνές και οι διαμαρτυρίες από ποδοσφαιριστές και Ενώσεις που τους εκπροσωπούν για τον υπερβολικό αριθμό αγώνων που αναγκάζονται να δίνουν κάθε χρόνο με τις ομάδες τους ή τις εθνικές εξαιτίας της ολοένα και μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης αφού το προϊόν πουλάει. Πλέον είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνθημα των FIFA και UEFA «για ούτε μέρα χωρίς ποδόσφαιρο» έχει -σχεδόν- γίνει πραγματικότητα

Την ίδια ώρα τα τα επίσημα στοιχεία μιλούν για αύξηση της χρήσης αναβολικών από τους παίκτες ως λύση προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κούραση. Από τους θανάτους των ποδοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια σοβαρά ερωτηματικά έχουν προκύψει και από το σύστημα των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλονται... Σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί η ύπαρξη προβλήματος που όμως δεν φανερώνεται ποτέ, προκειμένου ο ίδιος ο παίκτης και φυσικά οι μάνατζερς να μη χάσουν το παχυλό συμβόλαιο με κάποια ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ