Τρίτη 20 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Απεργιακό κάλεσμα ενάντια στη σφαγή της κλαδικής ΣΣΕ

Ζητούν άμεση συνεδρίαση της ΟΣΝΙΕ και προκήρυξη απεργίας στον κλάδο

Κάλεσμα απεργιακού αγώνα στους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να διασφαλίζει τους μέχρι τώρα όρους εργασίας και να καλύπτει τουλάχιστον ένα μέρος από τις απώλειές τους, απευθύνουν τα κλαδικά σωματεία Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Πάτρας ως απάντηση στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων που απαιτούν οι κλινικάρχες. Την ίδια ώρα, τα κλαδικά σωματεία στην Ιδιωτική Υγεία απαιτούν από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) να συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ και να προκηρυχθεί απεργία στον κλάδο.

Τα κλαδικά σωματεία ενημερώνουν τους εργαζόμενους πως η πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ στις απαιτήσεις των εργοδοτών για μείωση των μισθών στα κατώτατα όρια (586 μεικτά), κατάργηση των επιδομάτων, κατάργηση όλων των αδειών, κατάργηση επιπρόσθετων αδειών ορισμένων ειδικοτήτων, κατάργηση μειωμένου ωραρίου κ.ά., απάντησε με «... κατανόηση στα επιχειρήματα της εργοδοσίας και επί της ουσίας τα αποδέχθηκε!!! Τόνισε, μάλιστα, την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας και ότι η «επαναστατική γυμναστική» των σωματείων ανήκει σε άλλες εποχές! Οι εκπρόσωποι των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΟΣΝΙΕ, απέρριψαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας και έκαναν απολύτως καθαρό πως δεν πρόκειται να δεχθούν καμιά μείωση μισθών, καμιά ανατροπή στα εργασιακά δικαιώματα».

Το γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεσκέπασαν αυτήν την συμβιβαστική στάση, θορύβησε την πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ, «αυτός είναι και ο λόγος που αμέσως μετά η Ενωτική Κίνηση Υγειονομικών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται με απαράδεκτο, συκοφαντικό τρόπο στα Σωματεία, αλλά και στο ΠΑΜΕ, επειδή δε δέχονται σε καμία των περιπτώσεων υπογραφή ΣΣΕ με μειωμένους μισθούς. Στην ανακοίνωσή τους γράφουν προβοκατόρικα ότι μια σειρά Σωματεία και το ΠΑΜΕ «υποστηρίζουν την πρόταση των εργοδοτικών φορέων για τη μη υπογραφή ΣΣΕ», ότι τα ίδια τα Σωματεία δεν θέλουν την υπογραφή ΣΣΕ για «να εξαθλιωθούν πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι, ώστε να ... επαναστατήσουν»»!

«Τελικά - συνεχίζει η ανακοίνωση - οι κύριοι αυτοί με ποιον είναι; Με τους εργαζόμενους ή τους κλινικάρχες; Γιατί αυτά που λένε μόνο τους κλινικάρχες υπηρετούν! Οσο και να συκοφαντούν το ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι το ΠΑΜΕ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης! ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, υπηρετώντας πιστά την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) συμμαχούν μαζί με την εργοδοσία ενάντια σ' αυτούς που αντιστέκονται στα σχέδια της λαϊκής σφαγής. Μόνο που η συμμαχία αυτή στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας εμφανίζεται με μια ιδιομορφία. Μαζί τους, για "κερασάκι στην τούρτα" έχουν και τον πρόεδρο της ΟΣΝΙΕ, έναν "πρώην" στο χώρο της ταξικής πάλης».

Τα κλαδικά σωματεία καλούν τους εργαζόμενους, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, τις συζητήσεις και τις συσκέψεις να πάρουν αποφάσεις απόρριψης των μέτρων και οργάνωσης της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ