Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΟΧΙ στον περιορισμό των διαδηλώσεων

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» με αφορμή τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του Δήμου Αθήνας και άλλων φορέων του κεφαλαίου σχετικά με τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και υπόλοιπα κόμματα της πλουτοκρατίας, δήμαρχος Αθήνας, ενώσεις μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων, με ημερίδες, συναντήσεις και δηλώσεις, προετοιμάζουν το έδαφος για την υλοποίηση του σχεδίου της απαγόρευσης των διαδηλώσεων και γενικότερα του περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών στο κέντρο της Αθήνας, σχεδίου που προσπαθούν να επιβάλουν εδώ και μια δεκαετία περίπου, από τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, του μεταναστευτικού ζητήματος και της μείωσης του τζίρου των καταστημάτων, δηλαδή προβλημάτων που προκλήθηκαν ή οξύνονται από τους ίδιους αυτούς που τώρα εμφανίζονται ως προστάτες δήθεν της «ασφάλειας» του λαού της Αθήνας, επιχειρούν να μετατρέψουν σε «αποστειρωμένη ζώνη» το κέντρο της Αθήνας, όπου δεν θα έχουν θέση οι οργανωμένες εργατικές και λαϊκές φωνές αντίστασης, δράσης και αντεπίθεσης κατά των πολιτικών καταστροφής της ζωής των εργαζομένων λαϊκών στρωμάτων. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος τους.

Το όνειρο της πλουτοκρατίας και των πολιτικών εκπροσώπων της, να βάλει στο "γύψο" τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Αθήνας, για να τους οδηγήσει πιο εύκολα στην εξαθλίωση και την υποταγή, δεν πρέπει να εκπληρωθεί. Ο λαός έχει τη δύναμη να αποτρέψει και να ακυρώσει στην πράξη κάθε αντιδραστικό σχεδιασμό και νομοθέτημα.»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ