Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Γυναικείες φωνές: Αφεντούλα Ραζέλη

Με την Αφεντούλα Ραζέλη, ερμηνεύτρια που έχει διανύσει δρόμο 25 χρόνων στο τραγούδι και με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό της, συνεχίζονται τα αφιερώματα της εκπομπής «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» στις ερμηνεύτριες του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού. Η εκπομπή θα μεταδοθεί απόψε στις 21.30 από την τηλεόραση του «902».

Φιλοξενούμενη μαζί με τους μουσικούς συνεργάτες της, η Αφεντούλα ερμηνεύει ειδικά για την εκπομπή λαϊκά, κατά βάση, τραγούδια (των Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Χάρη Λεμονόπουλου, Βαγγέλη Κορακάκη κ.ά.). Επίσης, τραγούδια του Astor Piazzola και παραδοσιακά από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Πρόκειται δηλαδή για ευρύ μουσικό ταξίδι που φτάνει ως την Αργεντινή, το οποίο παρουσιάζει η ερμηνεύτρια και στον τελευταίο δίσκο της «Ξυπνήστε Χαρές μου». Επίσης, δύο τραγούδια ερμηνεύει ο Σπύρος Πατράς, ο οποίος παίζει και μπουζούκι.

Ακόμα η Αφεντούλα συζητά με τον Πάρη Μήτσου για τις μουσικές εμπειρίες και τις συνεργασίες της, τις απόψεις της για τη σημερινή κατάσταση του ελληνικού τραγουδιού, τις νέες της μουσικές αναζητήσεις, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Σελίδες γνώσης

Ιστορική μαρτυρία, αλλά και μυθοπλασία είναι το πλαίσιο στο οποίο κινείται το βιβλίο «Εμένα μου το 'παν τα πουλιά» (εκδ. «Εντός») της Γεωργίας Καλαμποκά. Φορείς της συλλογικής μνήμης κυρίως γυναίκες που υποφέρουν τα δεινά του φύλου και της τάξης τους. Τα ονόματα δύο ηρωίδων, Αντιγόνη και Ισμήνη, αποτελούν το συνδετικό κρίκο με το μακρινό παρελθόν. Ο θηβαϊκός μύθος εμπλέκεται με τη σύγχρονη ιστορία με μια Αντιγόνη αντάρτισσα του ΔΣΕ, που θέλει να τιμήσει το νεκρό αντάρτη αδερφό της. Μια νεαρή δημοσιογράφος, τελικός αποδέκτης των μαρτυριών και μνημών, «μαζεύει» τα βιώματα των γυναικών της υπαίθρου στο χωριό, στον κάμπο, στο αντάρτικο, στις φυλακές, όπου κατέληξαν σαν η επιλογή τους αυτή να ήταν το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου. Και η επιστροφή μετά ...εντελώς «γυμνές», με τίποτα στον κόσμο, να αντιμετωπίζουν το βαρύ στίγμα της «αριστερής», αλλά πάντα περήφανες και αδούλωτες. Στην εκπομπή «Σελίδες Γνώσης» θα φιλοξενηθούν η συγγραφέας, καθώς και ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης για την αναπαράσταση χαρακτηριστικών αποσπασμάτων («902 TV», Δευτέρα 26 Μάρτη, 18.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ