Σάββατο 24 Μάρτη 2012 - Κυριακή 25 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΕΛΛΕΙΜΜΑ Σχεδόν τριπλάσιο ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, την ώρα που η κρίση έχει οδηγήσει σε αυξημένες ανάγκες δανεισμού και των μεγαλύτερων χωρών της Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Βρετανία. Το έλλειμμα της Πορτογαλίας διευρύνθηκε στα 799 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο, έναντι ελλείμματος 274 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, τότε που το έλλειμμα είχε συρρικνωθεί περισσότερο από 70%.

ΗΠΑ - ΚΑΤΟΙΚΙΑ Πτώση 0,9% εμφάνισαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Ενωση Μεσιτών (NAR) της χώρας. Συγκεκριμένα, οι μεταπωλήσεις μειώθηκαν στα 4,59 εκατομμύρια από 4,63 εκατομμύρια που είχαν διαμορφωθεί βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων τον Ιανουάριο. Η μέση τιμή για τη μεταπώληση κατοικίας αυξήθηκε τον ίδιο μήνα κατά 0,3% σε 156.600 δολάρια.

ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΖΗΜΙΕΣ Συνολικές ζημιές ύψους 458,8 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταγράψουν φέτος οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της ΙΑΤΑ, Τόνι Τάιλερ, η τρέχουσα οικονομική κρίση θα βαρύνει στα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών του τομέα, ο οποίος σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται ότι θα σημειώσει κέρδη ύψους 3 δισ. δολαρίων έναντι κερδών 7,9 δισ. δολαρίων κατά τη χρήση 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ