Σάββατο 24 Μάρτη 2012 - Κυριακή 25 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συμβαίνουν

ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ: Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (απόφαση 596/2012) έκρινε νόμιμες τις απεργίες που κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΕΡ στο ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA, στην εφημερίδα «GOAL NEWS» και στην ιστοσελίδα «SENTRAGOAL.GR» του ομίλου Μπόμπολα στο διάστημα από το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μάρτη μέχρι και την Τρίτη 20 Μάρτη. Αίτημα των απεργιών που έγιναν με καθολική συμμετοχή, ήταν η επαναπρόσληψη τεσσάρων απολυμένων (τριών δημοσιογράφων και ενός τεχνικού).

ΑΝΤ1: Εργασιακό μεσαίωνα επιχειρεί να επιβάλει ο Ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ (οικογένεια Κυριακού). Μετά τις μέσω ατομικών συμβάσεων μειώσεις μισθών που επέβαλε το περασμένο καλοκαίρι, επιχειρεί τώρα νέες μειώσεις από 10% έως 20%, επιμήκυνση ωραρίου, κατάργηση επιπλέον αμοιβής για Σαββατοκύριακα και μειώσεις κανονικών αδειών. Στόχος, όπως λένε οι διοικούντες τον Ομιλο, να υπάρξουν κέρδη στην τρέχουσα περίοδο. Την ίδια στιγμή, ο Ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ γιόρτασε τα δύο χρόνια «επιτυχούς παρουσίας του» στη Σερβία, όπου κατέχει τον πρώτο σε τηλεθέαση σταθμό PRVA. Κατέχει επίσης και το PRO TV στο Μαυροβούνιο, δραστηριοποιείται παγκοσμίως (ANT1 World, ANT1 Europe, ANT1 Satellite, ANT1 Pacific, ANT1 Prime και ΑΝΤ1 BLUE), στην Κύπρο (ANT1TV Κύπρου και ANT1 FM Κύπρου), στο διαδίκτυο και τις επικοινωνίες (AUDIOTEX), στον περιοδικό Τύπο (ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ) στις εκτυπώσεις (ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ) και στη δισκογραφία (HEVEN).

MEGA: Την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου διαπραγματεύεται με τράπεζες η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ για να καλύψει δανειακές υποχρεώσεις της. Ο συνολικός δανεισμός της ανέρχεται σε περίπου 107 εκατ. ευρώ και μέχρι το 2015 πρέπει να καταβάλει 50 εκατ. Παράλληλα, προωθεί και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ, όσο και η δόση δανείου που πρέπει να καταβληθεί το φθινόπωρο. Οι βασικοί μέτοχοι Πήγασος (Μπόμπολας) και ΔΟΛ (προχωρά επίσης σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 7,5 εκατ. ευρώ για να καλύψει ζημιές) έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην αύξηση αλλά θα διατηρήσουν τα ποσοστά τους για διάστημα μέχρι έξι μήνες από τη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών. Αγνωστο είναι αν θα συνεχιστούν οι ίδιες ισορροπίες ή θα αλλάξουν με την είσοδο νέων (και ποιων) μεγαλομετόχων. Το βέβαιο είναι ότι οι μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους και οι απολύσεις θα συνεχιστούν.

«ΕΞΕΔΡΑ»: «Λουκέτο» έβαλε - για μία ακόμη φορά - ο Μιχ. Ανδρουλιδάκης, στην αθλητική εφημερίδα «Εξέδρα των Σπορ». Στις αρχές Γενάρη είχε προηγηθεί ανάλογη ανακοίνωση, όταν οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Στους 50 εργαζόμενους, οι οποίοι είναι και ανασφάλιστοι, οφείλονται μισθοί δύο μηνών. Η «Εξέδρα» παραχωρήθηκε στον Ανδρουλιδάκη τον περασμένο Ιούνη από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ