Σάββατο 24 Μάρτη 2012 - Κυριακή 25 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δε ζούμε με 400 ευρώ!

Πλατύ άνοιγμα στη νέα γενιά κάνει η ΚΝΕ καλώντας τους νέους σε οργάνωση κι αγώνα

«Οργάνωση κι αγώνας ταξικός - Δε ζούμε με 400 ευρώ»! Σ' αυτό το σύνθημα - κάλεσμα επικεντρώνεται η δράση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, που απλώνεται σε όλους τους χώρους που συγκεντρώνεται, εργάζεται, μορφώνεται και ζει η νέα γενιά, για να ενημερώσει και να καλέσει τους νέους σε ξεσηκωμό ενάντια στην εφιαλτική εργασιακή προοπτική που τους καταδίκασαν.

«Κάθε εργοστάσιο, επιχείρηση, σχολείο και σχολή, γειτονιά να γίνει κάστρο οργάνωσης του αγώνα, απόρριψης των μέτρων που καταδικάζουν τη νεολαία στις ατομικές συμβάσεις και στη δουλειά για 430 ευρώ, στη μισοανεργία, στην ανασφάλεια, στη φτώχεια και την εξαθλίωση», τονίζει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της, η οποία γίνεται εργαλείο δουλειάς για όλες τις οργανώσεις της, γίνεται αφορμή για να ανοίξει η κουβέντα στις εξορμήσεις, γίνεται αντικείμενο συζήτησης σε συσκέψεις που στοχεύει η Οργάνωση να διοργανώσει σε σχολεία, σχολές, σπίτια, στέκια νεολαίας και εργασιακούς χώρους.

Τα πρώτα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτήν την επαφή και συζήτηση με τη νέα γενιά, είναι θετικά, όπως φάνηκε από την εμπειρία της Οργάνωσης Θεσσαλίας της ΚΝΕ που τις τρεις προηγούμενες οργάνωσε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, κατάρτισης, αλλά και σε σχολεία και στα ΤΕΙ. Οι νέοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν είναι ενημερωμένοι για το πρόσφατο άγριο πετσόκομμα στους μισθούς που θα πάρουν μόλις μπουν στην παραγωγή. Ομως, όταν ενημερώνονταν από τα μέλη της ΚΝΕ έδειχναν προθυμία να μάθουν περισσότερα να ξανακουβεντιάσουν και κυρίως να επικεντρωθούν στο διά ταύτα, στο «κάτι πρέπει να κάνουμε». «Να οργανωθούμε» είναι η απάντηση των παιδιών της ΚΝΕ και μέσα από αυτό το άνοιγμα, η Οργάνωση Θεσσαλίας ήδη μετράει καινούργιες εγγραφές νέων ανθρώπων στα σωματεία και τους συλλόγους τους.

Αντίστοιχα, οι δυνάμεις της ΚΝΕ στους χώρους της ανώτατης εκπαίδευσης και στους μαθητές ξεδιπλώνουν τη δράση τους ενάντια στην εξαθλίωση της νέας γενιάς μέσα από τις συσπειρώσεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και των Συντονιστικών Αγώνα Μαθητών.

Το ΜΑΣ βάζει την αντίστοιχη ανακοίνωσή του σε συνελεύσεις ετών, εξαμήνων, εργαστηρίων και συλλόγων, ενώ το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας σε 5μελή και 15μελή και παίρνουν σχετικές αποφάσεις.

Ανάγκη είναι το επόμενο διάστημα όλη αυτή η δράση να ενταθεί και να αγκαλιάσει ακόμα πιο πλατιά τμήματα νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ