Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Απεργούν την ερχόμενη Δευτέρα

Εξι πρωτοβάθμια σωματεία στην ιδιωτική εκπαίδευση καλούν σε οργάνωση της απεργίας

Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνουν έξι πρωτοβάθμια σωματεία στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, μπροστά στην απεργία των εκπαιδευτικών, τη Δευτέρα 2 Απρίλη, που αποφάσισε το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ΒΥΡΩΝΑΣ», το Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) Πάτρας, το ΣΙΕΛ Αγρινίου, ΣΙΕΛ Αλεξανδρούπολης, ΣΙΕΛ Λάρισας, απαιτούν:

  • Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις
  • Αυξήσεις που να καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος από τις απώλειές μας και διασφάλιση των μέχρι τώρα όρων εργασίας μας. Ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς και τα ωρομίσθια. Στη βάση αυτή, απαιτούμε την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Στην επίθεση, στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας από την κυβέρνηση και τους σχολάρχες-εμπόρους της μόρφωσης απαντάμε με τη δύναμη του Αγώνα. Προετοιμάζουμε και σχεδιάζουμε την απάντησή μας σε όλους τους χώρους Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, σχολεία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, ΙΕΚ - ΚΕΚ κλπ.
  • Τώρα είναι η ώρα του Αγώνα! Κανένας έξω από τη μάχη, κανένας μόνος του. Ολοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, σε κοινή δράση και μέτωπο με όλα τα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να επιβάλλουμε το δίκιο μας».

Τα σωματεία μιλούν για τη συνολική επίθεση της εργοδοσίας, που όλο το προηγούμενο διάστημα εκφράστηκε με εφαρμογή του νέου μισθολογίου, μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, απαίτηση για απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση της αποζημίωσης (υπόμνημα ένωσης εργοδοτών-21/3/2011) και κλιμακώθηκε με την καταγγελία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από σχολάρχες, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ΙΕΚ. Τα σωματεία αναφέρονται και στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, που λύνει τα χέρια των εργοδοτών δίνοντας τους τη δυνατότητα να απολύουν χωρίς αιτία και καταργεί το ρόλο των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ- ΠΥΣΔΕ).

Να σημειώσουμε ότι για την προετοιμασία της απεργίας κα τις εξελίξεις στον κλάδο, ο Σύλλογος «Βύρωνας» θα κάνει γενική συνέλευση την Κυριακή 1 Απρίλη, στις 10 το πρωί, στο ΕΚΑ.

Η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, ενώ του έστειλε εξώδικο για παράνομες περικοπές αποδοχών των εκπαιδευτικών των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ήταν πρόεδρός της μέχρι ν' αναλάβει υπουργός) και παράνομη ένταξη των εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο. Με το εξώδικο ζητείται οικονομικός έλεγχος των σχολείων. Σε περίπτωση που αρνηθεί ο υπουργός η ηγεσία ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει πως θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για τον έλεγχο των οικονομικών των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Φροντιστών Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν χτες εκπαιδευτικοί δημόσιων σχολείων και φροντιστηρίων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σηματοδοτώντας την αναγκαιότητα ενιαίας και συντονισμένης δράσης απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων που έχει καθορίσει το ταξικό Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) Θεσσαλονίκης, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αντίστοιχη των αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ