Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Απεργούν τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα απεργούν οι εκπαιδευτικοί στην ιδιωτική εκπαίδευση ενάντια στη νέα επίθεση που εξαπολύουν οι εργοδότες με καταγγελίες των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την απαίτηση να γίνουν περικοπές στους μισθούς και αφαίρεση δικαιωμάτων, αλλά και ενάντια στην τροπολογία - δώρο στους εργοδότες, με την οποία η κυβέρνηση τους λύνει τα χέρια για απολύσεις χωρίς αιτία. Θυμίζουμε ότι στην τροπολογία καταργείται και ο ρόλος των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ - ΠΥΣΔΕ) στις απολύσεις.

Για την απεργία αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνουν έξι σωματεία στην ιδιωτική εκπαίδευση: Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ΒΥΡΩΝΑΣ», το Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) Πάτρας, το ΣΙΕΛ Αγρινίου, ΣΙΕΛ Αλεξανδρούπολης, ΣΙΕΛ Λάρισας. Αύριο το Σωματείο ο «Βύρωνας», στις 10 το πρωί, θα κάνει Γενική Συνέλευση, για την προετοιμασία της απεργίας και τις εξελίξεις στον κλάδο.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με χτεσινή της ανακοίνωση ...έσπευσε να σημειώσει ότι η απεργία έχει μοναδικό αίτημα «τη μη ψήφιση της τροπολογίας Μπαμπινιώτη». Η τροπολογία, όντως, είναι απαράδεκτη και αποτελεί δώρο στους εργοδότες, αλλά δεν είναι δυνατόν να μη «βλέπει» η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ πως οι εργοδοσίες σε σχολεία, φροντιστήρια και ιδιωτικά ΙΕΚ έχουν καταγγείλει στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και απαιτούν περικοπές και αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ