Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Προκήρυξη τριών αδειών

Ο υπουργός Τύπου θα χορηγήσει τις άδειες

Δημοσιεύτηκε χτες, η προκήρυξη τριών ραδιοφωνικών αδειών για «αποκλειστική ή από κοινού χρήση» τριών συχνοτήτων για το λεκανοπέδιο Αττικής. Οι άδειες θα χορηγηθούν από τον υπουργό Τύπου, αφού εξακολουθεί να ισχύει έλεγχος νομιμότητας, από τη στιγμή που δεν έχει οριστεί το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως προβλέπεται από το νέο νόμο για το ΕΣΡ που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβρη.

Ο υπουργός Τύπου εξακολουθεί να είναι ο «κυρίαρχος» του παιχνιδιού των αδειών. Η προκήρυξη γίνεται τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας εκδώσει τις 20 άδειες και δεν έχει λύσει το «αγκάθι» της μοριοδότησης που αφορά τους τρεις τελευταίους σταθμούς που έχουν λάβει τον ίδιο αριθμό μορίων. Συγκεκριμένα, με 14 μόρια στην 19η θέση είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «ΣΚΑΪ», «Ράδιο Σίτι» και «Κοολ» (ALPHA NEWS).

Η χορήγηση αδειών των 20 ραδιοφωνικών σταθμών βρίσκεται ακόμη στα χέρια του υπουργού Τύπου, ενώ και οι τρεις επιπλέον άδειες θα χορηγηθούν και αυτές από τον Δ. Ρέππα, όπως προβλέπεται από το νόμο Βενιζέλου, αφού το ΕΣΡ θα δώσει τη σύμφωνη γνώμη του.

Ο χρόνος που προβλέπεται στην προκήρυξη για την υποβολή των αιτήσεων είναι περιορισμένος, αφού οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν στο υπουργείο Τύπου το αργότερο μέχρι την 14η Μαρτίου. Αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη είναι τα τέλη υπέρ του δημοσίου που θα πρέπει να καταβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι. Τα τέλη από 500.000 ανήλθαν στο ποσό των 7.000.000 δρχ.

Στην προκήρυξη ανοιχτό παραμένει και το θέμα του πάρκου κεραιών. Ως γνωστό, λόγω της λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων θα πρέπει ν' απομακρυνθεί το δάσος των κεραιών από τον Υμηττό. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι το πάρκο θα μεταφερθεί στη θέση Αέρας στην Πάρνηθα. Κάτι που προς το παρόν δε γίνεται και γι' αυτό ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθεί στο όρος Αιγάλεω. Στην προκήρυξη, όμως, το θέμα του πάρκου μένει σχεδόν μετέωρο αφού αναφέρεται ότι η εκπομπή του ραδιοφωνικού σήματος θα γίνεται από τη θέση «Αέρας» Πάρνηθας ή «όπου αλλού καθοριστεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ