Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ – ΗΠΑ
Επαφές για φλέγοντα διεθνή ζητήματα

O Γραμματέας Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Πάτρουσεφ, επικεφαλής ρωσικής αντιπροσωπείας επισκέφτηκε τις τελευταίες ημέρες τις ΗΠΑ, όπου είχε συναντήσεις με το τον υπουργό εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο και τον σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου για την εθνική ασφάλεια, Τόμας Ντόνιλον. Οπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «RIA Novosti», κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν τα θέματα αντιπυραυλικής άμυνας, που ΗΠΑ - ΝΑΤΟ επιδιώκουν να εγκαταστήσουν στην Ευρώπη, αλλά και η κατάσταση στη Συρία και στο Ιράν. «Στις διαβουλεύσεις συζητήθηκε η κατάσταση κι οι προοπτικές των ρώσο-αμερικανικών σχέσεων, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα θέματα της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων αυτών της αντιπυραυλικής άμυνας, της κατάστασης στο Ιράν, στη Συρία, στο Αφγανιστάν, η πάλη με την "τρομοκρατία" και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, η ασφάλεια των πληροφοριών», σχολίασε σχετικά ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να αναπτύξουν το διάλογο για να επιλύσουν τις διαφορές τους, με βάση τις προηγούμενες συμφωνίες των Προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Τέλος, ο Πάτρουσεφ επισκέφθηκε την Ακαδημία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, όπου γνωρίστηκε με την εμπειρία της προετοιμασίας των μελλοντικών Αμερικανών αξιωματικών.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ