Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Νέα απεργία σήμερα των τεχνικών τηλεόρασης

Στο δικαστήριο προσέφυγαν χτες οι μεγαλοκαναλάρχες καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά της 24ωρης απεργίας των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης, ζητώντας αυτή να κηρυχτεί παράνομη. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών χτες το απόγευμα έκανε δεκτό το αίτημα της εργοδοσίας. Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ ανέστειλε την απεργία και αμέσως μετά αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στη 12ωρη στάση εργασίας από χτες στις 18.00 μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί, που κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Σήμερα, το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ κήρυξε νέα 24ωρη απεργία, η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί. Παράλληλα, σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα από τις 6 το πρωί οι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, με απόφαση των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο κύμα απολύσεων και την άρνηση υπογραφής ΣΣΕ, αλλά και συμπαράστασης προς τους τεχνικούς.

Χτες από τις 6 το πρωί δεν μεταδόθηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας καμία ενημερωτική εκπομπή, «ζωντανό» πρόγραμμα και δελτία ειδήσεων. Ομως, για μία ακόμη φορά ο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό παρέκαμψε την απεργία των τεχνικών και μετέδωσε κανονικά όλο το πρόγραμμά του.

Οι τεχνικοί της τηλεόρασης απεργούν ζητώντας να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Διαιτητικής Απόφασης που αφορά τους όρους αμοιβής τους, καθώς και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ