Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Εκανε το άσπρο - μαύρο για να μοιράσει τις ευθύνες

Να ρίξει ευθύνες και στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κάνοντας το άσπρο-μαύρο, προσπάθησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, σχετικά με το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο σε επιχειρήσεις που είχαν εκδώσει τιμολόγια μεγάλου ύψους προς τη ΓΕΝΟΠ και στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ, εταιρεία αστικού χαρακτήρα η οποία ανήκει στη ΓΕΝΟΠ). Ο ΟΚΔΕ χρηματοδοτούνταν από τη ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΔΟΕ διαπίστωσε υπερτιμολογήσεις σε τιμολόγια που αφορούσαν σε ταξίδια συνδικαλιστικών κλιμακίων και εργαζόμενων της ΓΕΝΟΠ σε άλλες χώρες και στις επισκέψεις ξένων συνδικαλιστών εδώ, που διοργανώθηκαν μέσω ΟΚΔΕ.

Χθες λοιπόν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ είπε ότι στα ταξίδια αυτά πήγαιναν και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Αμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ, Ηλία Μαστρολέων, που επιτόπου είπε ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ενοχοποιεί όλους όσοι πήγαιναν ταξίδια, και τους εργαζόμενους, προκειμένου να ξεφύγει από την ουσία του ζητήματος που είναι ποιος διαχειριζόταν και πώς τις δραστηριότητες του ΟΚΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι είχαν διαφωνήσει με τη δημιουργία του ΟΚΔΕ, το είχαν καταγγείλει και δε συμμετείχαν στη διοίκησή του. Οτι θέση τους είναι η κατάργησή του. Ακόμα ότι είχαν ζητήσει επανειλημμένως να έρθει πλήρης απολογισμός του ΟΚΔΕ, για συζήτηση στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ. Κάτι που δεν έγινε ποτέ και φυσικά τίθεται το ερώτημα γιατί δεν ήρθαν αυτά τα στοιχεία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ