Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στο... χείλος του γκρεμού

Σε κλίμα έντασης, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και προκύπτουν από το καινούργιο τσεκούρωμα στην επιχορήγηση που της αναλογεί, διεξήχθη χτες η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) με τα όσα ειπώθηκαν να δείχνουν την πραγματική εικόνα που επικρατεί.

Οπως ανακοινώθηκε, με την απόφαση της πολιτείας να πάρει από τα ταμειακά διαθέσιμα ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, στο πλαίσιο της αναδιάρθωσης του δημοσίου χρέους, ως αποτέλεσμα το ταμειακό υπόλοιπο δεν ξεπερνά τα 300.000 ευρώ! Την ίδια ώρα ως επιχορήγηση για την ΕΟΕ καθορίστηκε το ποσό των 1.700.000 ευρώ, ποσό που είναι σχεδόν το μισό από τα 3.850.000 που είχαν εγκριθεί για το 2011.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιχορήγηση για την τρέχουσα χρονιά δεν αρκεί ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού, που αγγίζει τα 1.800.000 ευρώ και φυσικά δεν περισσεύει τίποτα για τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες, λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να σημειώσουμε εδώ ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή έχει στην αρμοδιότητά της και τη διοργάνωση της Τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας (10 και 17 Μάη) για το Λονδίνο, καθώς και τη συγκρότηση και την προετοιμασία της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Πάντως πλέον με τα καινούργια δεδομένα τίθεται άμεσα θέμα, διακοπής της λειτουργίας του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου στο Ζάππειο, στο οποίο προπονούνται όλες οι Εθνικές ομάδες, αλλά και κλείσιμο του Παναθηναϊκού Σταδίου, το οποίο ανήκει στην ΕΟΕ, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα.

Στη χτεσινή Ολομέλεια τα πνεύματα ήταν οξυμένα και ακούστηκαν διάφορες απόψεις μέχρι και να μπει λουκέτο στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας ή ακόμη και να μη σταλεί ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες (κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να μπουν τέτοια θέματα, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επανέλαβε τη ρητή και κατηγορηματική του δέσμευση ότι η χώρα μας θα συμμετάσχει στους Αγώνες του Λονδίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ